SOCIETAT

CÈNTIM A CÈNTIM, CAP INFANT ENRERE

Llancem nova campanya d’arrodoniment solidari per garantir que nens i nenes en situació de vulnerabilitat tinguin accés a l’educació, tot i les circumstàncies actuals.

L’objectiu és recaptar fons per proporcionar als infants en situació de vulnerabilitat els recursos materials i l’acompanyament educatiu, emocional i psicològic necessari per a mitigar els efectes de la bretxa educativa derivada de la crisi sanitària. 

Coincidint amb els festes de Nadal, posem en marxa el repte solidari «Cèntim a cèntim, cap infant enrere» amb la Fundació IRES. L’objectiu d’aquesta campanya és recaptar fons per proporcionar a nens i nenes en situació de vulnerabilitat els recursos materials i l’acompanyament educatiu, emocional i psicològic necessari per a mitigar els efectes de la bretxa educativa derivada de la crisi sanitària. Perquè garantir el seu dret per una educació universal i equitativa és fonamental.

La crisi sanitària ha fet encara més profunda la bretxa educativa que pateixen els infants de famílies amb pocs recursos.

En aquesta campanya col·laborem amb la Fundació IRES, que proporciona atenció integral a les famílies en situació de vulnerabilitat millorant la seva qualitat de vida i acompanyant -les en la construcció d’un nou futur més igualitari per a tots.

Através del programa “Educació per a la Infància”,  treballen perquè els infants en situació vulnerable puguin accedir a una educació universal i equitativa, i les seves famílies puguin rebre acompanyament i l’ ajuda necessària. Sense generar major pressió a una situació ja precària, procurant mitigar els efectes que l’ aïllament ha tingut en l’ esfera emocional, social i educativa de molts nens i nenes.

PARLEM AMB DUES DE LES SEVES PROTAGONISTES

Parlem amb l’Adriana i la Carolina, dues mares coratge que lluiten i tiren endavant amb l’acompanyament de la Fundació Ires.

LA CAROLINA

Davant la pandèmia, la Carolina i els seus dos fills, el Marc i l’Ariadna, van formar un equip inseparable. Els més petits es van adaptar a la nova situació tot i no comptar amb el material que els companys de classe sí que tenien.

El suport educatiu no hauria de basar-se només en classes virtuals” diu la Carolina, que va haver de fer front al lloguer de casa seva, l’alimentació indispensable i els recursos necessaris perquè els nens poguessin seguir les classes.

Amb el suport de la Fundació, tots van poder encarar unes circumstàncies ben difícils de viure com a família, amb una actitud més positiva i resilient.

L'ADRIANA

L’Adriana té 3 fills: la Victòria, el Jose Manuel i el Dragos. Quan va esclatar la crisi sanitària, la petitona no tenia encara 1 any. L’Adriana cuidava d’ella i no podia treballar; la seva parella treballava però amb la pandèmia es va quedar sense feina.

En arribar la pandèmia, vam quedar-nos a zero”: sense ingressos i sense poder fer front a les despeses de la casa i d’alimentació diària. I els nens, sense poder anar a escola ni seguir el curs escolar de manera adequada. Només podien accedir a alguns continguts de classes en línia amb un únic telèfon mòbil.

Amb l’ajuda de la Fundació, poc a poc van anar superant els sotracs i construint una xarxa de suports amb altres famílies amb qui comparteixen inquietuds. “És tot un regal i em sento afortunada”.

Així doncs, pagant amb targeta en qualsevol dels nostres Establiments Viena de Catalunya i València, podeu arrodonir l’import de la vostra comanda i fer una donació. També es poden fer a través de la web, on veureu la suma total de recaptacions.

COM PUC ARRODONIR LA MEVA COMANDA?
És tan fàcil com dir «sí».

1. Fes la teva comanda a caixa.

2. Digues que pagues amb targeta.

3. Clica «sí» a la pantalla del datàfon quan et demani si vols arrodonir la teva comanda.

4. Paga amb normalitat.

Portem a terme aquesta iniciativa amb la col·laboració de: