SOCIETAT

CÈNTIM A CÈNTIM, CREEM OPORTUNITATS

Viena impulsa una nova iniciativa solidària amb la col·laboració de la Fundació AMPANS.

Iniciem temporada amb una nova campanya d’arrodoniment solidari per impulsar la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual o en situació de vulnerabilitat.

Des del Viena posem en marxa el repte solidari «Cèntim a cèntim, creem oportunitats» amb la Fundació AMPANS. L’objectiu és recaptar fons per a la creació d’oportunitats laborals per a les persones amb discapacitat intel·lectual o en situació de vulnerabilitat, perquè puguin accedir al mercat laboral i disposar dels suports necessaris per fer-ho.

AMPANS treballa en pro d’una societat més inclusiva. Així, fomenta l’autonomia personal i la igualtat d’oportunitats creant llocs de treball adaptats, amb un ampli ventall de possibilitats, per tal de trobar la feina més adequada a cada persona. La diversificació de projectes laborals, des d’un garden fins a una formatgeria, entre molts altres sectors, permet a la fundació generar ocupació per a perfils molt diversos de persones amb discapacitat intel·lectual o en situació de vulnerabilitat.

Totes les aportacions es destinaran a impulsar la inserció
laboral de persones amb discapacitat intel·lectual o en situació de vulnerabilitat.

La suma de totes les donacions fetes pels clients de Viena es destinaran íntegrament al projecte de turisme agrosocial que AMPANS desenvolupa a la finca Urpina. En els propers anys donarà feina a 40 persones amb necessitats especials i fomentarà projectes i accions de sensibilització per a la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat intel·lectual als 20.000 visitants que es preveu que passin cada any per la finca.

AJUDEM A IMPULSAR LA FINCA URPINA

La finca Urpina, situada a Sant Salvador de Guardiola, és un dels projectes d’inserció laboral que AMPANS porta a terme des de l’any 2008. A la finca s’hi elaboren els formatges Muntanyola i els vins Urpina. Alhora, acull una de les llars residència d’AMPANS, en què hi viuen 24 persones amb discapacitat intel·lectual, un projecte integrat en la natura que dona oportunitats i reconeixement social a les persones que acull.

La nostra missió és trobar oportunitats i sinergies perquè les persones puguin treballar en entorns normalitzats, i quan això no és possible, impulsem projectes molt diversos que generin feina. D’aquí neixen els vins Urpina i els formatges Muntanyola, el restaurant Canonge, el Garden AMPANS, o l’Art de Viure, un taller d’art que és un dels projectes més recents.

Un garden, un restaurant i una formatgeria, projectes d’èxit per a la inserció laboral.

PARLEM AMB TONI ESPINAL

Director General de Ampans

Quin ha estat el secret del creixament de la Finca Urpina

El secret del creixement d’Urpina és el mateix que el d’AMPANS en general: haver sabut transformar la solidaritat de les persones en oportunitats per a d’altres.

“LA FEINA ÉS UNA ACTIVITAT FONAMENTAL EN LA VIDA DE QUALSEVOL PERSONA.”

Quines accions de sensibilització social porteu a terme?

Amb tot allò que fem estem sensibilitzant perquè, per dur a terme la nostra missió, necessitem el suport d’una societat sensible que valori les capacitats i el talent de les persones per damunt de la discapacitat.

Per exemple, en l’àmbit empresarial, organitzem una jornada en la qual compartim pràctiques empresarials responsables, donem un premi a la creació audiovisual de persones amb discapacitat intel·lectual, fem un gran concert de Nadal, una cursa popular, tallers escolars, etc.

Què significa per a Ampans aquesta col·laboració amb Viea?

És una gran oportunitat per compartir el nostre projecte amb la societat i fer-la partícip de la tasca que duem a terme al costat de les persones amb discapacitat intel·lectual. Ens sentim del tot privilegiats que Viena i Worldcoo hagin estat sensibles a la nostra tasca i hagin apostat per fer d’altaveu d’un programa solidari que «cèntim a cèntim» ajuda a transformar projectes en oportunitats.

Aquesta nova campanya es posa en marxa en tots els nostres establiments de Catalunya i València per als clients que paguin amb targeta, gràcies a la tecnologia desenvolupada per Worldcoo que permet connectar ONG, empresa i ciutadans per a la cooperació. A través de la web www. viena.es, podreu veure la suma de totes les recaptacions, així com contribuir a aquesta campanya amb un donatiu.

COM PUC ARRODONIR LA MEVA COMANDA?
És tan fàcil com dir «sí».

1. Fes la teva comanda a caixa.

2. Digues que pagues amb targeta.

3. Clica «sí» a la pantalla del datàfon quan et demani si vols arrodonir la teva comanda.

4. Paga amb normalitat.

Portem a terme aquesta iniciativa amb la col·laboració de: