SOCIETAT

CÈNTIM A CÈNTIM, FEM COSTAT ALS JOVES

Viena impulsa una nova iniciativa solidària amb la col·laboració de Salut Mental Catalunya.

Llancem nova campanya d’arrodoniment solidari per millorar el benestar dels joves amb patiment emocional oferint-los acompanyament, orientació i recursos.

Coincidint amb els festes de Nadal, posem en marxa el repte solidari «Cèntim a cèntim, fem costat als joves» amb l’entitat Salut Mental Catalunya. Ser jove no és fàcil. La vida a l’institut i la universitat, les relacions socials, els estils de vida, i molts altres factors tenen un impacte directe en el seu benestar emocional. Un benestar que no tots tenen i que s’ha vist agreujat per les dures restriccions que han viscut el darrer any i mig.

Què vol dir però que una persona té benestar emocional? Significa que és resilient, que té la capacitat de fer front i superar episodis adversos i sortir-ne enfortit. I aquesta capacitat és clau per què la persona pugui desenvolupar-se de forma fructífera i contribuir així al seu entorn, tant en la joventut com en la vida adulta.

Les situacions de confinament, aïllament social, pèrdua de persones estimades, esdeveniments traumàtics i la crisi econòmica suposen un repte pel benestar emocional, no només d’adolescents i joves que ja tenien problemes de salut mental sinó, de tot el jovent. Per això, atendre i acompanyar  a aquests joves, i fer-ho al més aviat possible pren prioritat en aquests moments.

 

El benestar emocional és clau per superar episodis adversos i sortir-ne enfortit. És clau per al desenvolupament de la persona.

Conscients doncs de la importància, al Viena posem en marxa un nova campanya amb l’objectiu de recaptar fons per proporcionar a joves a partir dels 16 anys amb algun tipus de malestar emocional, l’acompanyament emocional i psicològic necessari per ajudar-los a millorar el seu benestar emocional.

Amb la suma de totes les donacions fetes pels clients de Viena, ampliarem els espais d’atenció als joves: “XarxaJoves”. Oferirem 2 nous espais d’atenció, que es sumaran als 3 ja oberts, amb un total de 550 persones beneficiàries: 250 joves i 300 persones més, del propi nucli familiar d’aquests joves.

El projecte el lidera Salut Mental Catalunyauna entitat amb més de 25 anys d’experiència en el terreny, que acompanya a persones amb problemes de salut mental, tant joves com adultes, i a les seves famílies per millorar la seva qualitat de vida oferint-los orientació, acompanyament i recursos. Des de 2017 es focalitza en l’acompanyament de joves amb problemes de patiment mental (ansietat, angoixa, depressió, i altres problemes de salut mental) en 3 territoris de Catalunya oferint-los un espai on ser escoltats, orientats i acompanyats per tal de millorar el seu benestar emocional i també on desenvolupar activitats grupals per compartir experiències amb altres joves de la comunitat.

Així doncs, pagant amb targeta en qualsevol dels nostres Establiments Viena de Catalunya , podeu arrodonir l’import de la vostra comanda i fer una donació. També es poden fer a través de la web, on veureu la suma total de recaptacions.

COM PUC ARRODONIR LA MEVA COMANDA?
És tan fàcil com dir «sí».

1. Fes la teva comanda a caixa.

2. Digues que pagues amb targeta.

3. Clica «sí» a la pantalla del datàfon quan et demani si vols arrodonir la teva comanda.

4. Paga amb normalitat.

Portem a terme aquesta iniciativa amb la col·laboració de:

També pots fer la teva donació a través de la web, on també hi pots consultar la suma total de recaptacions en temps real i seguir sumant en aquest repte solidari.

Si ho desitges, un cop feta la teva donació, et pots descarregar el certificat de donació.