dim-hou-2P6Q7_uiDr0-unsplash
SOCIETAT

PARLEM AMB ELS JOVES

Recaptem més de 100.000€ per al projecte “Cèntim a Cèntim, fem costat als joves” amb Salut Mental Catalunya.

Viena, conscients de les dificultats i patiment emocional que estan experimentant molts joves en l’actualitat, seguim donant suport per ajudar-los a millorar el seu benestar.

La campanya que es va iniciar a finals de l’any passat i que encara continua activa,  “Centim a cèntim amb els joves”, ja suma 256.000 donacions realitzades pels nostres clients. A través de l’arrodoniment de les seves comandes ja portem recaptats més de 100.000€ per a Salut Mental Catalunya. Però no ens aturem! Seguim recaptant més fons per proporcionar a joves a partir dels 16 anys amb algun tipus de malestar emocional, l’acompanyament emocional i psicològic necessari per ajudar-los a millorar el seu benestar emocional.

Segons l’OMS, el 50% dels problemes de salut mental s’inicien abans dels 14 anys, i el 75% abans dels 18.

Les situacions de confinament, aïllament social, pèrdua de persones estimades, esdeveniments traumàtics i la crisi econòmica suposen un repte pel benestar emocional, no només d’adolescents i joves que ja tenien problemes de salut mental sinó, de tot el jovent. Per això, atendre i acompanyar a aquests joves, i fer-ho al més aviat possible pren prioritat en aquests moments.

Amb la suma de totes les donacions fetes pels clients de Viena, hem pogut ampliar 2 nous espais d’atenció als joves: “XarxaJoves” a través dels quals la fundació duu a terme part de la seva tasca. I, actualment, l’entitat ofereix 6 espais d’atenció, amb un total de 550 persones beneficiàries: 250 joves i 300 persones més, del propi nucli familiar d’aquests joves. Actualment, Salut Mental Catalunya està donant suport als municipis de Barcelona, el Barcelonès Nord, Lleida, Terrassa, Cornellà i el Vendrell.

Podeu continuar col·laborant en aquest projecte en qualsevol dels nostres Establiments Viena de Catalunya, pagant amb targeta i arrodonint l’import de la vostra comanda. Podeu anar seguint la recaptació en temps reals aquí.

ELS TESTIMONIS

Hem volgut apropar-nos als joves i les seves famílies amb qui col·labora l’entitat per conèixer millor la seva experiència actual:

PARTICIPANTS

Amb l’ajuda de Salut Mental Catalunya, a poc a poc aquests joves van superant els sotracs i adquirint eines per fer front a les conseqüències emocionals arran de la mateixa pandèmia, de l’aïllament social, la pèrdua de persones estimades i la pèrdua d’oportunitats laborals, i d’altres que estan experimentant dificultats per recuperar els seus projectes de vida.

FAMÍLIES

Al rebre l’acompanyament de professionals, les famílies també se senten més acompanyades i amb eines de cara a continuar amb aquest suport i treball també a casa, fora dels centres d’atenció. Tenen la tranquil·litat de tenir un recolzament continu i això els hi aportat seguretat.

L'ENTITAT

El projecte el lidera Salut Mental Catalunya, una entitat amb més de 25 anys d’experiència en el terreny, que acompanya a persones amb problemes de salut mental, tant joves com adultes, i a les seves famílies per millorar la seva qualitat de vida oferint-los orientació, acompanyament i recursos. Des de 2017 es focalitza en l’acompanyament de joves amb problemes de patiment mental (ansietat, angoixa, depressió, i altres problemes de salut mental) en 3 territoris de Catalunya oferint-los un espai on ser escoltats, orientats i acompanyats per tal de millorar el seu benestar emocional i també on desenvolupar activitats grupals per compartir experiències amb altres joves de la comunitat