SOCIETAT

CÈNTIM A CÈNTIM, PREVENIM ELS INCENDIS

Des de Viena, seguim col·laborant amb iniciatives compromeses amb la societat i el medi ambient
 

Juntament amb l’entitat Xarxa per a la Conservació de la Natura (xcn.cat)el 2023 presentem una nova iniciativa d’arrodoniment solidari sota el repte «Cèntim a cèntim, prevenim els incendis».

L’any 2022 ha acabat i, amb ell, finalitza també la campanya d’arrodoniment solidari per millorar el benestar dels joves amb patiment emocional en col·laboració al l’entitat Salut Mental Catalunya amb la que Viena s’ha associat durant els darrers mesos. Gràcies a la seva tasca i a la teva ajuda, hem pogut oferir acompanyament, orientació i recursos.

I, ara, és el moment d’iniciar un nou projecte. En aquesta ocasió, us presentem l’entitat Xarxa per a la Conservació de la Natura (xcn.cat)amb qui ens associem per conscienciar de la importància de la prevenció d’incendis a tot el territori català sota el repte «Cèntim a cèntim, prevenim els incendis».

 

Sabies que més de la meitat de la superfície de Catalunya són terrenys forestals però que en molts boscos no s’hi realitza cap tipus de gestió?

 

És una realitat que, unida a l’augment de les temperatures i la disminució de les precipitacions, suposa un increment del risc d’incendi en aquests espais.

És necessari impulsar estratègies de prevenció i una d’elles és l’ús de ramats per al pasturatge que controlen el creixement i l’estructura de la vegetació, combustible en la propagació d’incendis.

Els diners recaptats es dedicaran a projectes amb ramats de 5 entitats sense ànim de lucre en 5 espais de Catalunya classificats com zones d’alt risc de perill d’incendi: el Garraf, la Ribera d’Ebre, l’Alt Camp, Les Garrigues i la Serra de Llaberia.

 

El pasturatge és una estratègia de prevenció molt valuosa per l’entorn que controla el creixement de la vegetació de forma natural

 

Així ho sosté un estudi realitzat una de les fundacions beneficiàries de la iniciativa, la Fundació Miranda, juntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona i el Parc del Garraf. Les conclusions demostren que allà on pasturen animals -en el seu cas, cavalls-, la matèria vegetal combustible es redueix en un 72%.

 Associació Molí del Fort

  • Quines accions es promouran amb l’iniciativa «Cèntim a cèntim, prevenim els incendis»? 
 

Gràcies a la teva implicació i a la de tots els que participin en l’arrodoniment solidari als Establiments Viena durant el 2023, amb la recaptació aconseguida es duran a terme actuacions de prevenció d’incendis i de gestió de la biodiversitat mitjançant la pastura de ramats.

Les accions seran impulsades per les següents entitats sense ànim de lucre: Fundació Miranda (Sant Pere de Ribes, al Garraf), Associació L’Aube (Mora d’Ebre, a la Ribera d’Ebre), Associació Molí del Fort (Mont-ral, a l’Alt Camp), Associació Trenca (Bovera, a Les Garrigues) i Fundació Pau Costa (Capçanes al Prioritat, Pratdip al Baix Camp i Tivissa a la Ribera d’Ebre).

En total, la seva actuació tindrà impacte en més de 1300 hectàrees en zones amb un risc alt o molt alt de perill d’incendis.

 

Pagant amb targeta en qualsevol dels nostres Establiments Viena de Catalunya, pots arrodonir l’import de la teva comanda i fer una donació.

 També pots fer-la a través de la web, on podràs consultar l’estat de la recaptació.

COM PUC ARRODONIR LA MEVA COMANDA?
És tan fàcil com dir «Sí».

1. Fes la teva comanda a caixa

2. Al moment de pagar, demana fer-ho amb targeta

3. Clica «Sí» a la pantalla del datàfon quan et demani si vols arrodonir la teva comanda

4. Paga amb normalitat

Portem a terme aquesta iniciativa amb la col·laboració de:

Segueix la recaptació en temps real i coneix tots els detalls d’aquest repte solidari.

Si ho desitges, un cop feta la teva donació, et pots descarregar el certificat de donació.