Bruna
Hem après a fer la verema, que és la collita del raïm per a produir vi. Després hem aixafat el raïm com es feia antigament, dins d'unes grans tines de fusta.
Ha sigut divertidíssim!
Fes clic per descobrir el que han après durant el seu viatge.
Hem après a fer la verema, que és la collita del raïm per a produir vi. Després hem aixafat el raïm com es feia antigament, dins d'unes grans tines de fusta.
Ha sigut divertidíssim!
La verema s’acostuma a fer en èpoques d’estiu però hi ha molts agricultors que la fan unes setmanes més tard, perquè com més endavant es fa, més dolç és el raïm. Una vegada premsat, el vi haurà de fermentar i madurar abans de poder-lo embotellar.
La vida al camp a l’edat mitjana era molt rústica i senzilla. Els pagesos i camperols es fabricaven gairebé tot el que necessitaven: cases, roba, mobles, eines...
El que menjaven també era molt senzill. A les zones rurals era molt típica la “soupe à l’oignon”, que vol dir sopa de ceba. Es feia amb sobres de menjar com trossos de pa, caldo, ceba...
Actualment això ha canviat molt,
i ara podem trobar sopes de ceba elaborades
i d'allò més suculentes!
Sabies que...
Fa milers d'anys que se celebra la verema?
Els historiadors han trobat inscripcions de fa més de 4.000 anys, on els egipcis ja parlaven de la verema i la trepitjada de raïm.
Uauuu,
sí que en fa de temps!
A la regió de Beaujolais, a prop de Lió, al sud de França, les collites es fan al setembre. En aquesta zona hi ha camps de vinyes, que són les plantes d’on surt el raïm.
Són uns camps preciosos
i enormes!
França és un dels països que produeix més tipus de raïm. I per què? Doncs perquè té molts climes i terres diferents! Alguns dels raïms més importants són:
Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Syrah, Riesling,... I moltíssims més!
No m'estranya que puguin elaborar
un munt de vins negres i blancs!
El grup de músics que ha animat la festa, ha tocat instruments molt curiosos. Un d’ells feia sonar un llaüt, un instrument de corda fet de fusta que ja s’utilitzava des de fa molt i molt de temps. Al principi de tot, es feia amb closca de carabassa!
Quina gràcia!
També han tocat un oboè, que és un instrument de vent, i uns platerets, que són de percussió.
Aquests dos instruments encara
s'utilitzen avui en dia!