Blog de noticias

Cèntim a cèntim, fem costat als joves

Viena impulsa una nova iniciativa solidària amb la col·laboració
de la Fundació IRES.

Llancem nova campanya d’arrodoniment solidari per millorar el benestar dels joves amb patiment emocional oferint-los acompanyament, orientació i recursos.

Coincidint amb els festes de Nadal, posem en marxa el repte solidari «Cèntim a cèntim, fem costat als joves» amb la Federació Salut Mental Catalunya. L’objectiu d’aquesta campanya és recaptar fons per proporcionar a joves a partir dels 16 anys amb algun tipus de malestar emocional, agreujat per la crisi sanitària, l’acompanyament emocional i psicològic necessari per ajudar-los a millorar el seu benestar emocional.

"La pandèmia per la Covid19 ha tingut efectes devastadors sobre la salut mental d’adolescents i joves."

La pandèmia per la Covid19 ha tingut efectes devastadors sobre la salut mental d’adolescents i joves. Les situacions de confinament, aïllament social, pèrdua de persones estimades, esdeveniments traumàtics i la crisi econòmica suposen un repte pel benestar emocional, no només d’adolescents i joves que ja tenien problemes de salut mental sinó, de tot el jovent. Per això, atendre i acompanyar  a aquests joves, i fer-ho al més aviat possible pren prioritat en aquests moments.

Salut Mental Catalunya fa més de 25 anys que acompanya a persones amb problemes de salut mental, tant joves com adultes, i a les seves famílies per millorar la seva qualitat de vida oferint-los orientació, acompanyament i recursos. Des de 2017 es focalitza en l’acompanyament de joves amb problemes de patiment mental (ansietat, angoixa, depressió, i altres problemes de salut mental) en 3 territoris de Catalunya oferint-los un espai on ser escoltats, orientats i acompanyats per tal de millorar el seu benestar emocional i també on desenvolupar activitats grupals per compartir experiències amb altres joves de la comunitat.

La suma de totes les donacions fetes pels clients de Viena es destinaran íntegrament a 5 espais del territori català, amb un total de 550 persones beneficiàries: 250 joves i 300 persones més, del propi nucli familiar d’aquests joves.

 

 

Podeu col·laborar en aquest projecte en qualsevol dels nostres Establiments Viena de Catalunya, pagant amb targeta i arrodonint l’import de la vostra comanda. Podeu seguir en temps real les donacions realitzades a través de la nostra web www.viena.es, on també podeu fer noves aportacions i seguir sumant en aquesta recaptació. Perquè amb la suma de tots, fem molt!

Si et trobes en una situació complicada o saps d’ algú del teu entorn, no dubtis a posar-te en contacte amb el teu Espai Situa’t més proper. T’orientarà i t’explicarà com accedir als espais per joves que ofereixen a Salut Mental Catalunya.

COM PUC ARRODONIR LA MEVA COMANDA?

És tan fàcil com dir «sí».

1. Fes la teva comanda a caixa.
2. Digues que pagues amb targeta.
3. Clica «sí» a la pantalla del datàfon quan et demani si vols arrodonir la teva comanda.
4. Paga amb normalitat.

Portem a terme aquesta iniciativa amb la col·laboració de: