Vienesos

Persones que viatgen per la vida amb optimisme, valors i d’una manera única, gaudint i aprenent dels petits moments i compartint tot allò viscut.

Un cafè amb Pep Torres

És un idealista curiós que va passar de treballar a una botiga de música a endinsar-se en el que sempre li havia agradat: la invenció. A dia d’avui ja ha escrit varis llibres sobre creativitat i ha fundat el Museu d’Idees i invents de Barcelona, el MIBA.

“Sempre he estat molt curiós i vaig decidir crear un estudi d’invenció per vendre i mostrar els meus propis invents i els dels altres.”

Ets el fundador del Museu d’Idees i Invents de Barcelona (MIBA), com va néixer el projecte?

Sempre m’ha apassionat tot allò relacionat amb la creativitat. Quan tenia 32 anys vaig decidir emprendre i endinsar-me en un projecte propi que, poc a poc, es va anar transformant fins a convertir-se en una agència de comunicació i publicitat. Aleshores em va sorgir la necessitat de mostrar tota aquesta creativitat i va ser el moment en què vaig decidir fundar el MIBA.

Com definiries el MIBA?

Quan el vaig fundar ho vaig fer per donar a conèixer la invenció i per ajudar a tots aquells indecisos que, com jo, volien emprendre o tirar endavant una idea. En aquests moments, el projecte MIBA es troba en plena transformació: s’està convertint en un format itinerant perquè pugui ser conegut arreu del món.

Vaig decidir fundar el MIBA per ajudar a tots aquells indecisos que, com jo, volien emprendre o tirar endavant una idea.

Et consideres inventor? Quin és el teu invent més preuat?

Em considero creatiu i dins dels subconjunts que té la creativitat, sóc inventor. Em defineixo com a tal perquè per a mi la invenció no és res més que ser un inconformista.

El meu invent més preuat és “La Màquina de vending a pedals”. Es tracta d’una màquina connectada a una bicicleta: per aconseguir el producte gratuïtament abans s’han de cremar les calories que es vulguin consumir. Aquest invent va ser reconegut per la revista Time com un dels 50 millors invents del 2009.

Et consideres emprenedor?

Em considero emprenedor-empresari. Per a mi emprendre és un procés vital. Emprenedor no és només muntar una empresa, emprenedor és no conformar-te amb la vida que tens i fer un pas endavant. No només en l’àmbit professional sinó també personal.

Sóc empresari a nivell professional i emprenedor a nivell vital.

Existeix la inspiració?

Sí. La inspiració és una pràctica que consisteix en buscar mecanismes per arribar a la relaxació. A mi personalment em funciona compondre música, anar amb moto i fer constantment jocs de paraules sobre un tema en concret.

Ara bé, a vegades, també es pot assolir la inspiració simplement a través d’una olor, un objecte… Però en general i, en contra del que molta gent pensa, no es tracta d’esperar a que vingui la inspiració sinó d’anar a buscar-la.

Quin és el secret de la creativitat?

Moltes hores de feina i molta dedicació. Les idees et poden sorgir per una espurna d’inspiració però la creativitat de debò són hores de feina, de concentració i de dedicació cap a una idea. Així neixen coses meravelloses.

El secret de la creativitat radica en moltes hores de feina i dedicació.

Què fas quan no estàs treballant?

Principalment m’agrada compondre música, passar temps de qualitat amb la meva filla i fer il·lusionisme.

Què et desperta un somriure?

Sense cap mena de dubte: la meva filla de 6 anys. De fet, no només em desperta un somriure, sinó que me’n desperta molts!

Què o qui creus que t’ha portat fins on ets avui?

El meu inconformisme. La vida és massa valuosa per conformar-me. Projecto mentalment on vull estar i camino cap allà, buscant sempre allò que necessito.

Algun somni per complir?

Infinits, me’ls invento cada dia. Com he dit abans, sóc un inconformista i sempre estic en constant moviment, buscant nous reptes i projectes.

ELS DESTACATS DE PEP TORRES

La clau de la felicitat és…

No voler ser qui no ets.

Una cançó…

És impossible respondre a aquesta pregunta sense deixar al marge un univers de bellesa musical.

La millor conversa és…

La que et fa brillar els ulls

Una recepta del Viena…

El Bratwurst sense quetxup ni res, tal qual.