Vienesos

Persones que viatgen per la vida amb optimisme, valors i d’una manera única, gaudint i aprenent dels petits moments i compartint tot allò viscut.

Un cafè amb Delicious Martha

El seu nom és Marta Sanahuja, tot i que tothom la coneix com a Delicious Martha. És una de les instagramers foodies amb més influència del país.

“Una foto pot arribar a parlar, a transmetre un missatge, i això és el que busco sempre amb la meva feina”.

D’on i com neix la teva passió per la fotografia i la gastronomia?

El món de l’art i la fotografia sempre m`han agradat. Però fa 4 anys, després de deixar la meva feina en una agència de publicitat, vaig descobrir una passió per la gastronomia i un desig de transmetre –des del punt de vista d’una ignorant a la cuina- una nova visió. Intentar demostrar que podem fer plats bonics, que facin goig i entrin pels ulls sense necessitat de ser uns experts dins una cuina.

Com van ser els teus inicis com a instagramer?

Jo tenia un compte d’Instagram com la majoria, per a penjar contingut que m’agradava, fotografies que feia i volia ensenyar a la resta. A mesura que vaig començar a cuinar i fer plats, els vaig penjar al blog i vaig decidir que, a través d’una plataforma com Instagram, podia donar a conèixer el contingut que penjava a la meva plataforma.

Els dies que et sents amb més inspiració, anota tot el que imaginis, i així els dies en què manqui, podràs recórrer a les anotacions i les idees tornaran a brotar.

Què és per a tu la creativitat?

La creativitat crec que és quelcom que portem a dins. Quan jo estudiava publicitat, molts professors em deien que la meva feina estava molt enfocada a client, perquè tenia molta mà dreta, però amb el temps, t’adones que pots portar amagada una banda creativa i només cal trobar com exterioritzar-la. Si jo he de ser creativa en relació a una marca o un producte que no m’agradi, segurament no en seré gens. Però amb la gastronomia, simplement flueix i es qüestió d’anar alimentant aquesta via per a no caure en la monotonia mai.

Quina és la clau d’una bona foto?

Pensar en què fas, estar al dia de les tendències, tenir llum natural i dedicar-li temps i ganes. Amb presses i sense intenció, podràs fer una foto bonica, però no transmetràs més enllà d’un conjunt de formes, textures i colors. Una foto pot arribar a parlar, a transmetre un missatge, i això és el que busco sempre amb la meva feina.

Existeix la inspiració?

I tant! Si creus que tu mateix, allunyat del món, pots ser el millor, segurament no sortirà res. És essencial estar a la última en tot, buscar quines tendències són les actuals, què agrada més i què menys, i a partir d’aquí, hi ha dies que estaràs més inspirat i dies que menys. El vital és que, els dies que et sents amb més inspiració, anotis tot el que imaginis, i els dies en què manca, pots recórrer a les anotacions i les idees tornaran a brotar.

Amb quines eines treballes?

Avui en dia treballo a casa, i cada dia intento millorar i ampliar el meu equip. Fons diferents, aliments frescos, i una càmera de fotos Fujifilm senzilla però que em permet fer fotografies de qualitat.

Vaig començar amb un iphone, però ja fa més d’un any que se’m va quedar petit pel tipus de feina que em demanaven. I actualment no puc tenir un equip professional perquè no sóc fotògrafa, però sí un que em doni la possibilitat de tenir bon material.

La meva feina m’ocupa 24 hores al dia. No es pot desconnectar mai.

El secret de l’èxit és…?

Temps i dedicació. Sobretot al començament. Hi haurà qui pensarà que és fàcil aconseguir seguidors, però és una feina diària i constant, de dedicar temps pensant, compartint contingut, donant resposta a qui et dedica el seu temps… I ser sempre proper i agraït. Jo no he arribat sola a tenir molts seguidors, són ells que m’han donat l’oportunitat i el suport per poder ensenyar la meva feina.

Et consideres emprenedora?

Sí. Tot i que Delicious Martha ja fa gairebé 3 anys que va començar i avui en dia encara em costa assimilar molts aspectes, a diari hi penso i crec que ja podria assemblar-se a una marca, a una manera molt diferent –i molt actual- de comunicar i crear contingut. Ja no només amb fotografies.

Delicious Martha comença amb una recepta, un vídeo de com elaborar-ho, les fotos del resultat final, i totes les persones que s’interessen pel contingut, elaboren la recepta i també ho comparteixen.

Què és el pitjor i el millor de ser instagramer/d’aquest treball?

El millor, el suport. La gent que et valora, et felicita, li agrada el que fas. Rebre missatges diàriament agraint el contingut que comparteixo, i a més fer el que realment m’agrada, és un regal.

Del pitjor no hi penso, sempre intento treure el punt positiu de tot, encara que sigui dolent. Tot el que caigui en allò negatiu, no se li ha de dedicar el menor temps.

Què t’agrada fer quan no estàs fotografiant o redactant per Delicious Martha?

La meva feina m’ocupa 24 hores al dia. No es pot desconnectar mai. Vas a comprar i penses en fotografies, o veus un producte i imagines una recepta… Sí que m’agrada molt llegir, fullejar revistes de cuina, buscar les tendències i últimes notícies dels xefs més importants, … Però sempre enfocat a millorar i seguir evolucionant. I quan tinc uns minuts de més, compartir-los amb els amics.

ELS DESTACATS DE DELICIOUS MARTHA

La clau de la felicitat és…

Fer el que t’agrada i aixecar-te cada dia amb ganes de treballar.

Una cançó…

Little lion man de Mumford & Sons.

La millor conversa és…

Sempre al voltant d’una taula.

Una recepta del Viena…

La flauta de pernil ibèric! Senzill, bon producte i totalment irresistible!