Inspiració per Europa

Viatja i somia: descobreix els punts de trobada del continent i explora els testimonis de la seva història amb una nova mirada.

St. Patrick’s Day

És la festa nacional d’Irlanda. Es celebra anualment cada  17 de març en honor al seu patró: Sant Patrici. És una jornada plena de diversió, costums i llegendes. Descobriu-la!

L’origen de la festivitat

La història explica que un jove britànic de 16 anys, que més endavant es coneixeria com a Sant Patrici, va viure 6 anys empresonat a Irlanda. Durant aquest temps, el jove va aprendre la cultura i tradició local. Anys després, va aconseguir fugir però quan tenia 46 anys va tornar a Irlanda per evangelitzar als seus habitants. A Sant Patrici se li atorguen mèrits per contribuir al creixement i prosperitat del poble irlandès.

Per aquest motiu, el dia de la seva mort, el 17 de març, és el dia en què es commemora l’orgull de ser irlandès i es comparteixen les costums del país amb el món. La primera vegada que el país va celebrar oficialment la festa va ser el 1903.

El mite del trèvol

El trèvol és la icona de la festa per excel·lència. Es diu que Sant Patrici l’utilitzava per explicar el concepte de la santíssima trinitat. Els irlandesos veneraven a tres divinitats i els agradava molt el número tres.

Per aquest motiu, el que seria el futur patró del país va pensar que utilitzar el símbol del trèvol com a material didàctic seria una bona idea.

El color verd

La popularització del color verd es remunta als temps de la rebel·lió irlandesa de 1798. Aleshores els soldats irlandesos van adoptar el color verd en la seva lluita contra els britànics, que vestien de vermell. Fins aquell dia, el color associat al dia de Sant Patrici era el blau però la cançó The wearing of the green (1798) dels soldats irlandesos va ser el detonant perquè el color verd del trèvol esdevingués l’oficial del país.

Per a més informació pots consultar la següent pàgina.