Declaració de principis

El Viena és un punt de trobada de la cuina popular europea. Un viatge compartit que vol ajudar a preservar i popularitzar el llegat de la cultura popular europea, contribuint a construir el de les generacions futures i inspirant-les a enamorar-se cada dia de les seves vides.

Producte: Un punt de trobada

Europa és cultura i tradició. I també cultura i tradició culinàries. Moltes cultures i moltes tradicions.

Nosaltres, al Viena, volem ser un punt de trobada d’aquestes tradicions culinàries europees. La plaça major, el mercat central, el creuament de camins de la Vella Europa. Camins que vénen d’arreu i que ens porten productes i receptes de carrers i places, de pobles i ciutats d’arreu del Vell Continent. Volem ser el mosaic de trencadís que dibuixa una cultura culinària amb arrels. Un mosaic que ens dóna identitat i ens fa sentir com a casa.

Per això la nostra carta ofereix un viatge a través d’una àmplia varietat del Menjar Popular Europeu adaptat a les noves necessitats i hàbits de consum dels nostres clients. Receptes úniques i amb personalitat, reinterpretades i amb segell propi.

Processos: Artesans Moderns

El nostre compromís és ser respectuosos amb aquest llegat culinari transmès de generació en generació. El nostre compromís és ser, dia rere dia, artesans moderns: persones apassionades amb allò que fan, persones amb ofici i experiència, una experiència de prop de 50 anys.

Artesans moderns compromesos, primer de tot, amb la Qualitat del nostre Producte. Al 2012 vam ser una de les primeres i úniques empreses de restauració a Espanya en certificar-nos en ISO22000 en Seguretat Alimentària.

Aquest compromís amb la Qualitat comença amb la selecció de producte, continua amb l’elaboració pròpia de carnis, embotits i del pa i culmina a la cuina de l’establiment, on elaborem diàriament els entrepans i productes que servim als nostres clients.

Artesans moderns compromesos, també, amb les formes de treballar. Sabem que una cadena és tan forta com la seva part més feble. Per això, és imprescindible que, cadascú faci la seva tasca amb compromís i atenció plena, sense oblidar-nos d’aixecar el cap i veure com encaixa tot plegat.

Aquest compromís comença amb la seguretat com a element bàsic i fonamental de les activitats i processos interns del Viena. Continua amb l’eficiència i l’absència de malbarataments innecessaris (els recursos són escassos i preuats i com a tal els hem de tractar), i culmina amb la integració de totes les activitats.

Sabem que tenim la confiança del client gràcies a aquesta transparència i honestedat en tot el que fem i volem continuar-hi essent fidels. Sabem que no hi ha dreceres: cal molt de compromís, molt de feina ben feta, molt d’aprenentatge i millora contínua. Per això fem les coses com les fem.

Clients Contents: Volem Vienesos

Al Viena sabem des de sempre que el Client és el rei. Amb això volem dir que la seva satisfacció és el motiu de la nostra feina diària. Satisfacció que intentem aconseguir, dia rere dia, amb productes de màxima qualitat, amb restaurants acollidors i amb un servei amable i atent.

Per això treballem per aconseguir restaurants acollidors, i ens emmirallem en els emblemàtics Cafès Europeus de tota la vida: punts de trobada, punts de reunió, de converses i intercanvis, on hi tenen cabuda la música, la filosofia, la lectura o simplement la tranquil·litat i la reflexió. Perquè volem que els nostres clients vinguin a casa nostra, s’hi estiguin i hi passin la tarda, el migdia, la nit, el matí. A fora la vida és complexa i estressant. Al Viena no, al Viena hi pots estar com a casa, còmode, tranquil, prenent-te el teu temps i descansant.

I per això també ens esforcem per oferir un servei amable, atent, proper i ràpid.

Perquè volem clients contents: convençuts i fidels en el temps. Perquè volem fans Viena, perquè volem Vienesos. Volem Vienesos que ho siguin de cap i de cor. Perquè la nostra marca és feta de petits moments i de petites vivències: un Viena és una festa major compartida amb amics, un punt de trobada per una parella, una taula compartida per una família, un espai amb companys de feina, un moment personal per mirar el diari o l’email amb tranquil·litat… Volem aconseguir cada dia més clients contents arreu. Volem aconseguir cada dia més Vienesos arreu.

L’Equip Viena: Junts fem Viena

Sabem que només a través de l’Excel·lència i la Satisfacció de tots els membres de l’Equip Viena podem aconseguir més Vienesos arreu.

Excel·lència que aconseguim treballant amb rigor i de manera constant. Perquè ningú neix ensenyat però tothom pot aprendre. Perquè hi ha poques coses més gratificants que veure com les persones i el talent van creixent a dins del Viena.

Satisfacció que fomentem posant passió i il·lusió en tot el que fem. Perquè ens sentim orgullosos de la feina feta i il·lusionats pel projecte i pel futur. Perquè busquem la realització personal, i això s’aconsegueix gaudint del que fem i treballant en equip.

Excel·lència i Satisfacció, els dos eixos claus de l’Equip Viena, són el resultat de les accions i decisions diàries guiades pels nostres Valors d’Equip: Il·lusió, Responsabilitat, Respecte i Aprenentatge. Quatre conceptes senzills que ens donen caràcter propi, personalitat i sentiment de comunitat. Quatre conceptes senzills que ens ajuden a treballar en equip i a anar tots a una. Perquè el Viena el fem i el farem entre tots. Perquè junts fem Viena.

Implicació Social i Medi Ambient: un Món més bell

El Viena és un projecte compartit amb moltes altres persones i institucions. I això exigeix un compromís.

El Viena es compromet amb el compliment de la normativa i legislació aplicables a cada moment i territori on operi. Perquè si volem ser respectuosos amb la societat on vivim, cal que, primer de tot i abans que res, siguem respectuosos amb els principis i lleis que aquesta societat desitja que s’apliquin.

Alhora, el Viena és un projecte compartit amb voluntat de preservació de llegat. El Viena se sent hereu del llegat cultural que els nostres avantpassats van forjar amb el seu esforç i compromís i intenta posar la seva engruneta per tal de preservar aquest llegat: per això apostem per rehabilitar edificis històrics, per això també participem en l’esponsorització de festes majors i altres festes arrelades en les comunitats allà on som presents.

Addicionalment, el Viena també se sent responsable de preservar el llegat mediambiental per a generacions futures: per això intentem generar el mínim nombre de residus possibles, per això reciclem, per això fem edificis energèticament eficients…

Sabem que la preservació del llegat cultural i mediambiental és una batalla important pel benestar dels nostres fills i nosaltres hi posarem esforç i compromís marca de la casa. Perquè al Viena som dels que creiem fermament que amb el nostre esforç i compromís diaris podem ajudar a deixar un món més bell pels nostres fills.

Humilitat: Cada dia ens llevem per fer-ho millor

Aquesta és la nostra declaració de principis i alhora aquesta és també la nostra declaració d’intencions i esperances. A vegades de segur que no reflecteix del tot la nostra realitat del dia a dia. Per això és important que el Viena mantingui la Humilitat amb la que va néixer com a valor fonamental i com a consellera i companya de viatge. Humilitat que ens permet tenir les orelles ben obertes i millorar, dia rere dia, aprenent dels errors. Humilitat que ens recorda que cal llevar-se cada dia i fer camí, amb esforç i compromís envers la feina ben feta.

Perquè tot aquest esforç, tot aquest compromís prenen sentit quan una família es reuneix al Viena a celebrar l’aniversari d’un fill, quan arrenquem un somriure d’un nen amb un globus, quan una colla d’amics comparteixen moments amb els nostres entrepans, quan una parella s’enamora menjant les nostres pizzes, quan unes àvies fan petar la xerrada una tarda de dimecres al voltant dels nostres cafès. Perquè no hi ha feina més digna i més respectable al món que donar breus moments de felicitat als que ens envolten.