Inspiració per Europa

Viatja i somia: descobreix els punts de trobada del continent i explora els testimonis de la seva història amb una nova mirada.

Solstici d’estiu al Regne Unit

El 21 de juny Stonehenge s’omple de visitants amb ganes de gaudir del dia més llarg i la nit més curta de l’any. Veure sortir el Sol al voltant d’aquest monument amb milers anys d’història és un moment únic, indescriptible i màgic. El millor instant per donar la benvinguda a l’estiu!

L’origen de la festa

La història es remunta ja a l’època pre-històrica. Antigament les dates dels dos solsticis eren clau per definir la temporada de collita a l’estiu i la de sembra a l’hivern.

Per això, els agricultors organitzaven festes per celebrar l’arribada del moment de recol·lecta i ho feien al voltant de les pedres de Stonehenge (ubicades a 130km de Londres) perquè estaven alineades seguint els eixos dels solsticis.

L’oportunitat per gaudir d’Stonehenge

Es va començar a construir entre el 3000 aC i el 2000 aC. Es composa per un gran recinte circular anomenat “Ditch” que té més de 100 metres de diàmetre i un conjunt de 4 circumferències concèntriques. Al centre hi ha una pedra gegant coneguda com a “Heel Stone”.

A dia d’avui, tots els curiosos que volen veure el Stonehenge en plena resplendor van el 21 de juny a veure el monument i es queden allà escoltant música, parlant, menjant, rient… fins que veuen sortir el sol, sobre les 4.45h de la matinada.

Per què es va construir?

El per què van treballar durant segles per construir aquest monument és una incògnita. La hipòtesis més recolzada és la que apunta que va ser un observatori astronòmic, construït sota les instruccions dels sacerdots-astrònoms que el van utilitzar per traçar els moviments dels cossos celestes i elaborar un calendari per a la sembra, collita i cria de bestiar.

Avui en dia, es segueix creient que les pedres per si mateixes tenen propietats màgiques: que tots els cercles de pedra estan unides per línies de força que transmetem una energia de gran abast.

Per a més informació pots visitar la pàgina oficial de Stonehenge.