Blog de notícies

Què s’amaga rere les cançons?

Coneix alguns dels temes musicals del nostre repertori i la seva història.

JE L’AIME A MOURIR

Francis Cabrel

Tot i que molta gent coneix la cançó versionada per Jarabe de Palo o Shakira; originalment  va ser escrita i interpretada pel cantautor francès Francis Cabrel. Aquesta cançó forma part del seu àlbum Les Chemins (1979) i ell mateix explica que la va composar en una hora quan un amic seu li va ensenyar una tècnica de guitarra anomenada picking. En aquell moment quedaven tres dies per acabar de gravar el disc i… va decidir incorporar-la!

IL CIELO IN UNA STANZA

Mina

És una cançó que va escriure Gino Paoli l’any 1959 i va ser interpretada per la cantant italiana Mina. El tema s’inspira en una relació d’una nit amb una prostituta. Una cançó on el més important no és el que es diu, sinó el que s’intueix… per això la RAI (Radiotelevisió Italiana) va prohibir-ne la seva difusió.   

SHAPE OF YOU

Ed Sheeran

Quan Ed Sheeran no era conegut com a cantant, composava cançons per a altres músics juntament amb dos companys. Precisament va escriure la cançó “Shape of you” pensant en la cantant Rihanna; però quan escrivia la lletra va adonar-se que no encaixava amb ella i va decidir no oferir-li. Va estar encertat ja que el propi Sheeran ha inclòs aquesta cançó al seu últim àlbum i ha sigut un èxit radiofònic.

THE MAN WHO SOLD THE WORLD

David Bowie

El 1970 David Bowie va publicar aquesta cançó i ràpidament es va convertir en un dels seus singles més famosos. Anys més tard, a la dècada dels 90, Nirvana va popularitzar-la a una nova generació fent-ne una cover al seu mític concert “unplugged”; considerada pels crítics la millor versió que s’ha fet de David Bowie.

ONE

U2

És una de les cançons més famosos de la banda irlandesa U2. Segons els components del grup, aquesta cançó té un to obscur i inconformista ja que està inspirada en la reunificació alemanya posterior a la caiguda del mur de Berlin i alhora, en la de crisi de parella que estaven vivint els quatre integrants del grup.  Avui en dia, la cançó ha derivat cap a un punt més lluminós i positiu i s’utilitza en molts actes per reivindicar els drets humans.

YOU’RE BEAUTIFUL

James Blunt

Tot i que és considerada una de les cançons més romàntiques del segle XXI, la realitat és que aquest tema no té res de romàntic. El cantant britànic afirma que la cançó tracta d’un noi drogat que assatja a la parella d’un altre.