Blog de notícies

Parlem amb Johanna Rivera

Com descrius la Fundació IRES?

Com una gran família, molt humana i amb un compromís molt elevat en la transformació vital de les persones i famílies que atenem.

Quina és la vostra missió com a entitat?

Oferir una atenció integral a través d’un acompanyament psicosocial i educatiu a famílies que estan exposades a factors de risc: no tenir cobertes les necessitats bàsiques, no comptar amb una xarxa familiar o d’amistats propera, o viure situacions de conflicte o violència.

"Tenim l'oportunitat de donar visibilitat a problemes que tenim al nostre costat que a vegades són invisibles però tenen solució."

Com ha afectat la Covid19 al vostre dia a dia?

Hem ajustat la nostra manera de treballar. Els equips s’han adaptat a la situació de cada família; no totes tenien accés a internet, calia facilitar els recursos necessaris. En moltes llars han desaparegut els ingressos, ja precaris, per a mantenir les necessitats bàsiques. El teletreball i el seguiment escolar via online només ha estat una oportunitat per a un sector de la població.

Com pot afectar aquesta crisi al seu desenvolupament?

Es cronifiquen les situacions de vulnerabilitat. Hem de trencar el cercle per tal que aquests infants i joves tinguin un futur ple d’esperança i oportunitats. Hem d’unir forces des de tots els sectors de la societat per fer cada dia més estreta la bretxa digital i social que ens separa.

La tecnologia juga un paper molt important en les circumstàncies actuals. Com afecta a l’educació dels infants?

És quasi imprescindible que els infants i joves puguin tenir un espai on connectar-se i el material adient per poder mantenir el seguiment escolar. Teníem casos de famílies en què podien ser dos o més germans i germanes, que només es podien connectar amb el telèfon mòbil de la mare o el pare quan arribava a casa. No poder seguir les classes els feia sentir certa angoixa, a part de no poder connectar-se i parlar o jugar amb les seves amistats, elevant el seu risc d’exclusió social.

Què representa aquesta col·laboració amb Viena?

Viena ens dona l’oportunitat d’arribar directament a la gent, de fer-los conscients de problemes que tenim al nostre costat i que a vegades són invisibles. Cal visualitzar els efectes de la pandèmia sobre els més petits, que són més vulnerables per la seva pròpia naturalesa. A Viena saben que cal col·laborar plegats, empreses i entitats, per tenir canvis reals en el nostre entorn.

Una oportunitat per parlar directament amb els Vienesos, què els hi voleu dir?

Gràcies, gràcies i gràcies. Tots i totes ens hem sentit vulnerables en aquesta crisi però gestos petits com arrodonir la comanda poden provocar grans canvis a la vida de les famílies a qui ajudem. Tot gest, per petit que sigui, compta molt i més en la situació actual. Gràcies de part de totes les famílies i l’equip de la Fundació IRES!