Inspiració per Europa

Viatja i somia: descobreix els punts de trobada del continent i explora els testimonis de la seva història amb una nova mirada.

Oktoberfest

El festival de la cervesa més gran del món

Es celebra anualment a la capital de Baviera i sabem que comença quan sentim l’emblemàtic crit: “O’zapft is!”

L’origen de la festa

Es remunta el 12 d’octubre de 1810 quan el Príncep hereu de Baviera, Luis I, es va casar amb la princesa Teresa di Sassonia-Hildburghausen.

Per celebrar l’aliança, els futurs reis van convidar a tots els ciutadans de Munic a la festa que feien en els camps d’entrada a la ciutat: “Theresienwiese” que significava el prat de Teresa. La cerimònia es va convertir en una gran festa per a tots els bavaresos, i va ser així com van decidir tornar a repetir-la.

La cervesa alemana

La cervesa és la reina de les taules! N’hi ha de diversos tipus, però els més comuns són la altbier, una mica amarga i amb alt contingut en llúpol; les mäezen, starkbier, bockbier i doppelbock, que tenen gran quantitat de malta; lapilsener, forta i també amb sabor a llúpol; i la wiessbier, que s’elabora amb grans de blat i és molt lleugera.

El vestuari tradicional

Durant el primer diumenge del festival és quan té lloc l’acte culminant de l’Oktoberfest: la desfilada de vestits tradicionals. Un espectacle ple de color on l’uniforme bavarès és el protagonista: el Trachten és l’uniforme bavarès tradicional que ha inspirat al vestuari actual de l’Oktoberfest, entre els diferents tipus destaquen el Dirndl per a les dones i el Lederhosen pels homes.

Per a més informació pots visitar la pàgina oficial de l’Oktoberfest.