Blog de notícies

La petjada mediambiental de Viena

Al Viena ens definim com un projecte compartit amb el nostre propi equip, els nostres clients i la societat en què vivim. Per això, respectar i contribuir a l’entorn social, cultural i mediambiental és un dels nostres objectius fonamentals com a empresa responsable.

Cada dia el món alça la veu demanant alternatives més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. Per això, amb aquest convenciment i sota el lema #TurnYourGreenON, volem fer més visible el nostre esforç per contribuir al canvi global, millorant la nostra petjada al planeta i fent-ho de manera respectuosa amb l’entorn.

Al Viena disposem d’una política mediambiental que actua com a marc global. D’aquí neixen diferents projectes, com ara la reducció i la prevenció de la contaminació associada a l’activitat del negoci, el desenvolupament de programes per a la segregació i la gestió correctes dels residus, la construcció d’edificis energèticament més eficients i la reducció del malbaratament, entre molts d’altres.

"Gràcies a les iniciatives implementades per reduir els residus, hem estalviat al planeta 28 tones de plàstic."

Energia

L’energia és un recurs indispensable per poder fer la nostra feina. Per això, vetllem per fer-ne un ús responsable. Actualment, l’energia dels nostres establiments prové de fonts 100 % renovables. Alhora, apliquem mesures per reduir-ne l’ús: sistemes d’il·luminació LED, façanes amb aïllament superior a l’estàndard, aigua calenta recuperada de les màquines de climatització, maquinària que optimitza el seu consum en repòs, entre d’altres.

En paral·lel, treballem en diferents projectes per millorar la gestió de la despesa energètica. D’una banda, als establiments amb una arquitectura que ho permet, instal·lem plaques solars als sostres de l’edifici per poder escalfar l’aigua amb aquesta energia. D’altra banda, aquest any instal·larem plaques fotovoltaiques en alguns establiments per poder generar nosaltres mateixos part de l’energia elèctrica que consumeix el restaurant.

Residus

Amb l’objectiu de reduir l’impacte del residus que generem, hem aplicat diverses iniciatives als nostres restaurants:

Utilitzem bols elaborats 100 % amb fibra de sucre de canya, de manera que són compostables.

Fem servir coberts d’acer inoxidable per a les comandes que es prenen als nostres restaurants i així els podem reutilitzar. Pel que fa a les comandes per endur, oferim coberts 100 % compostables. Alhora, servim les nostres patates amb forquilletes de fusta provinents de boscos sostenibles, és a dir, certificats amb FSC (Forest Stewardship Council), que garanteix la gestió responsable dels recursos forestals.

Als nostres restaurants utilitzem gots de vidre per a les begudes i tasses de ceràmica per a la ca feteria; així podem reutilitzar tota la cristalleria. A les comandes per endur, fem servir gots de paper o gots de PLA, un plàstic d’origen orgànic que és 100 % compostable.

A partir d’aquesta primavera, substituirem el tovalló blanc per un tovalló fet amb paper 100 % reciclat i que és biodegradable.