Inspiració per Europa

Viatja i somia: descobreix els punts de trobada del continent i explora els testimonis de la seva història amb una nova mirada.

Kallio, Leith, Pigalle i Brera

Per elaborar les receptes dels nostres sucs naturals, ens hem inspirat en els barris urbans de Kallio, a Hèlsinki; Leith, a Edimburg; Pigalle, a París; i Brera, a Milà. Coneixeu la seva essència!

Wikimedia

Kallio, Hèlsinki

A l’extrem est de Hèlsinki es troba un dels barris amb més caràcter de la ciutat: Kallio. Es caracteritza per ser d’origen obrer, tranquil i altament poblat, ja que en els darrers anys s’ha anat renovant i omplint de vida. A dia d’avui, compta amb una gran selecció de boutiques, cafeteries, restaurants i bars que atrauen la població més jove i emprenedora de la ciutat.

Per descobrir Kallio podeu començar per la plaça del mercat de Hakaniemi. Es tracta d’un mercat amb més de cent anys d’història que ven una àmplia varietat de productes i aliments. Tot seguit, hi ha una església modernista que data del 1912 i cada dia, a les sis de la tarda, sona una melodia de Sibelius. Una altra de les zones més visitades del barri és el parc Karhupuisto, que es distingeix ràpidament per tenir una gran estàtua d’un ós. Durant l’estiu el parc s’omple de joves que es reuneixen i passen les tardes a l’aire lliure. 

El barri té una festa pròpia: el Kallio Block Party. És un esdeveniment de carrer que es celebra a l’agost i que reuneix grups i actuacions musicals que duren fins a altes hores de la nit. Però no fa falta visitar el barri a l’agost per gaudir de la seva essència, el barri sempre està ple de locals on gaudir de bons moments. Un dels més icònics és el “Made in Kallio”, un espai de treball singular per a dissenyadors i a la vegada, una cafeteria oberta a tot el públic.


Arran Bee on Visualhunt.com / CC BY

Leith, Edimburg

Leith és un barri amb identitat pròpia dins d’Edimburg. Ocupa la zona del port, que va ser molt important durant el segle XX, i que més endavant va patir una gran fase de deteriorament. Però amb el transcurs del temps, aquesta zona es va anar reinventant fins a arribar a convertir-se en un lloc elegant i cosmopolita.

Actualment, un dels racons preferits del barri és The Shore. És un passeig a la desembocadura del riu que està ple de restaurants, botigues i galeries d’art. En alguns dels vaixells que encara segueixen allà s’hi allotgen restaurants de renom. És la zona del barri més bucòlica, els petits vaixells del canal i els seus carrers empedrats ens recorden un petit poble pesquer.

Tot i això, Leith era un petit poble portuari independent d’Edimburg fins que es va annexionar a la ciutat el 1920, a través del seu carrer principal: Leith Walk, que connecta directament amb Old Town i New Town. El nom no és casual, es coneix com “The Walk” perquè en els seus inicis era un carrer peatonal.

L’esdeveniment estrella del barri és el festival de Leith que presenta una agenda plena de musicals, esport, teatre i fins i tot, tours per recórrer els llocs que van inspirar la pel·lícula de Trainspotting.


ilovebuvette on Visual hunt / CC BY-ND

Pigalle, París

Pigalle, barri parisenc al costat de Montmatre, fa honor a l’escultor parisenc del segle XVIII Jean Baptiste Pigalle. El millor moment del dia per viure l’autèntica essència del barri és quan cau el sol i s’encenen els llums de tots els seus locals. Un magnífic festival de colors omple els carrers de llum i ofereix un tast de tot el que s’amaga rere les seves façanes: sales de festes, bars, restaurants… Però sens dubte, l’estrella del barri són els cabarets. Entre ells destaca el Moulin Rouge, el cabaret més popular del món gràcies a la pel·lícula que porta el seu nom.

Més enllà dels locals gastronòmics i d’oci, val la pena passejar pel bulevard de Clichy i arribar a la Cité du Midi, el racó més tranquil del barri. És un espai bohemi, aïllat del bullici exterior i amb una zona verda. A prop seu trobem l’església de Notre Dame de Lorette, un reflex del París del passat.

Una altra de les parades indispensables és la plaça de Pigalle. Creada el 1789, mesos abans de la Revolució Francesa, va ser el punt de trobada de pintors. I com no, un dels punts més visitats de la plaça és un antic cabaret reconvertit en club: el Folies Pigalle.


currystrumpet on Visualhunt / CC BY-SA

Brera, Milà

Brera, a Milà, es caracteritza per ser un barri ple d’història, art i cultura. Els seus carrers acostumen a estar plens d’artistes i estudiants de l’Acadèmia d’Art de Brera, una de les institucions insígnia del barri.

Destaca per tenir molts cafès a l’aire lliure, un gran nombre de botigues exclusives, bars, restaurants i quatre esglésies. A part de la reconeguda i ja mencionada Acadèmia d’Art de Brera, el barri acull una altra institució de renom: el Piccolo Teatro di Milano.

El barri s’estèn pel carrer que porta el mateix nom, una zona que va des de la muralla de l’època romana fins l’època medieval i abarca les vies Solferino, Pontaccio, Garibaldi i Corso Como. El seu nom deriva de la paraula germànica “braida” que fa referència a un camp o a una superfície de gespa i és que durant l’època medieval, aquesta zona era un espai buit en mig de la ciutat.

Per viure el barri resulta imprescindible fer un aperitivo, una alternativa al sopar que consisteix en prendre un còctel amb un preu tancat i menjar tot el que un vol. Una costum milanesa que no us podeu perdre.