Inspiració per Europa

Viatja i somia: descobreix els punts de trobada del continent i explora els testimonis de la seva història amb una nova mirada.

Els mercats de Nadal més populars a Centre-Europa

Quan arriba l’època nadalenca, les ciutats del centre i del nord d’Europa s’omplen de mercats de Nadal plens d’ornaments, artesanies, Glühwein, dolços típics… Val la pena passejar-hi i endinsar-se en l’atmosfera festiva que desprenen. Voleu conèixer els quatre mercats més populars de centre-europa?

Mercat d’Estrasburg

La ciutat d’Estrasburg és coneguda com la capital del Nadal. El nom se l’ha guanyat gràcies al seu mercat de Nadal, el més antic de França (nascut el 1570), que ha esdevingut el més gran d’Europa. I és que en realitat la ciutat no acull només un mercat, sinó onze!

Els mercats de la ciutat cada any reben prop de dos milions de visitants durant les cinc setmanes que hi són presents. Durant aquests dies, la ciutat s’omple de festa amb més de tres-centes parades decorades que brillen i fan olor d’espècies, de vi calent i bunyols.

L’inici de l’època nadalenca a la ciutat està marcada per l’encesa dels llums d’un gran arbre de Nadal que es col·loca a la Place Kléber de la ciutat. Aquest és un dels dies més esperats de l’any, i és que tots els estrasburguesos i visitants es reuneixen al voltant de l’arbre per donar la benvinguda a la nova temporada!


Mercat de Colonia

Al costat de la catedral hi ha el Weihnachtsmarkt am Kölner Dom, que significa ‘mercat de Nadal a la catedral de Colònia’. És el mercat més popular de la ciutat, i és que es troba just al centre neuràlgic, a la plaça més transitada. El mercat Presenta parades d’artesanies, menjar i beguda organitzades de manera concèntrica al voltant d’un gran arbre de Nadal situat al mig de la plaça.

És ple de parades amb una de les begudes més populars d’Alemanya, el Glühwein, i altres productes típics del país, com les ametlles caramel·litzades, les galetes nadalenques fetes amb gingebre, el ponx i el bratwurst. Però, a més, aquest mercat també presenta especialitats d’altres països, com la fondue suïssa i la raclet francesa.


Mercat de Praga

La capital de la República Txeca té un dels mercats de Nadal més romàntics d’Europa. La ciutat s’omple d’ornaments que il·luminen i pinten els carrers i les places de diferents colors submergint els ciutadans i viatgers en un autèntic conte de Nadal.

Hi ha molts mercats per tota la ciutat. Ara bé, un dels punts amb més moviment és la plaça de la Ciutat Vella, que destaca perquè té un arbre de Nadal espectacular al centre i un gran pessebre de mida real, envoltat de casetes de fusta. Casetes amb figures de pessebre, joies fetes a mà, ornaments per als arbres de Nadal i menjar típic de l’època. Val la pena tastar les especialitats que s’elaboren a les diferents parades, com les salsitxes, les panotxes de blat de moro i les castanyes, que s’acompanyen amb Glühwein o el popular grog, el te amb rom.


Mercat de Brussel·les

El mercat de Nadal que s’instal·la a la Place Sainte-Catherine i als voltants del Palau de la Borsa de Brussel·les esdevé el protagonista de la ciutat durant els mesos més freds de l’any. El mercat consisteix en 250 casetes on es poden comprar regals, artesanies i productes gastronòmics. I és que el mercat és un festival culinari ple de llaminadures naturals de fruita, salsitxes, quiches, formatges, embotits, creps, bunyols i xurros. Entre les begudes, no hi falten les parades de cervesa belga, ni la xocolata desfeta o el vi calent, les begudes més reconfortants per resguardar-se del fred.

El mercat destaca per tenir diverses activitats per als més petits de la família. Entre aquestes, destaquen uns cavallets infantils, un dinosaure de gel, una pista de patinatge sobre gel i una roda gegant. Tant per a petits com per a grans, és molt recomanable pujar en aquesta roda i veure tota la vista de la plaça plena de gent i parades!


Mercat de Viena

Els mercats de Nadal a Viena van néixer fa més de set-cents anys. El 1975 el principal mercat es va instal·lar a la plaça de l’Ajuntament. A dia d’avui continua sent el més concorregut de la ciutat i, per entrar-hi, cal passar per un gran arc ple d’estrelles il·luminades. Més enllà de les parades nadalenques, hi ha un munt d’activitats per als més petits: uns cavallets, un tren de rens i un ferrocarril. Per tot el mercat podeu trobar escenes de pessebre a mida real i un gran ninot de neu.

Durant aquesta època, la més esperada de l’any, la música és present a la ciutat amb la programació de concerts que s’allarguen més enllà de Nadal i que esdevenen, juntament amb el mercat, els protagonistes de la temporada!