Vienesos

Persones que viatgen per la vida amb optimisme, valors i d’una manera única, gaudint i aprenent dels petits moments i compartint tot allò viscut.

Darrere la barra amb Mònica Martínez

Fa gairebé 9 anys que treballa amb nosaltres. És diplomada en educació infantil i al Viena ha descobert que la seva passió és la restauració. Actualment és Cap de Qualitat del Viena de Pedralbes.

“La restauració és un sector que té molt a veure amb la meva manera de ser: sóc inquieta i els que em coneixen diuen que tinc molta sang a les venes!”

Quan vas començar a formar part de l’equip del Viena?

Vaig començar el maig de 2008, quan es va inaugurar el Viena de Vic. Fins aleshores jo treballava de professora a Madrid i per mi començar a treballar en restauració era tot un repte. Recordo molt bé el dia en què una amiga meva em va dir que havia vist un cartell en el què s’anunciava que el Viena buscava personal. Va ser així com jo, que sóc una persona molt optimista, vaig anar allà per apuntar totes les dades i enviar el meu CV.

Com és el teu dia a dia a la feina?

És un ritme constant amb somriures. La meva feina consisteix en organitzar el dia a dia del local, des de les comandes fins al personal. Planificar tot el que s’ha de fer, des que una persona de l’equip entra al torn fins que es lliura una comanda al client. Tot això ho fem garantint que la comanda hagi passat tot el procés de qualitat indicat i que per tant, es pugui menjar amb total tranquil·litat. En referència a la planificació, la faig sempre pensant en totes les persones de l’equip, que són les peces clau i qui fan que tot el procés sigui possible.

El meu dia a dia és un ritme constant amb somriures.

Quin és el millor moment del dia?

Ho tinc claríssim: l’hora del servei! Per mi el millor moment és quan són les 13h i…comença la festa! És durant les hores puntes quan tota la feina feta i planificada pren forma i sentit. Són moments de ritme i concentració màxima en els que segueixes treballant perquè tot surti perfecte i el més important: el client quedi satisfet, tan amb les receptes que es menja com en l’atenció rebuda.

Quina és la millor anècdota que recordes al Viena?

Aquí al local hi ha una clienta que ve cada dia i s’ha acabat convertint en algú molt especial. Cada matí es demana el mateix: un cafè amb llet servit en un got i dos mini croissants. Ja quan la veig començo a preparar-li la comanda tal i com li agrada. Després de veure’ns dia rere dia, ens preguntem mútuament com estem. És un interès recíproc que em fa sentir molt bé!

Has crescut al Viena, com ha sigut el teu camí per arribar a ser Cap de Qualitat?

Ha sigut un camí molt gratificant a través del que et vas adonant que la feina feta té reconeixement. Jo vaig començar treballant 15 hores a la setmana i en 2 mesos vaig tenir la oportunitat de ser Responsable de Torn.  M’he sentit sempre molt ben valorada, sense necessitar-ho perquè no em considero una persona que necessiti el reconeixement dels altres. Ara bé, rebre’l sense esperar-ho sempre és molt gratificant.

Després de 9 anys al Viena, amb què et quedes?

Amb l’aprenentatge, durant aquest camí he après i segueixo aprenent molt, fins al punt que l’experiència aquí acaba influenciant en el meu dia a dia fora del local. Per exemple, ja no sé anar al supermercat sense mirar la data de caducitat dels productes, ni anar els restaurants sense empatitzar amb la persona que m’atén. A la vegada, també sóc conscient que quan vaig a menjar fora sóc molt crítica perquè penso en tots els estàndards de qualitat que tenim al Viena, i m’adono que en realitat hi ha molts pocs llocs que treballin així.

El Viena per mi és seguretat en dos sentits, a nivell de seguretat alimentària i a nivell de compromís amb el treballador.

Què és el que més t’apassiona d’aquesta feina?

El ritme dinàmic i constant, així com també l’organització del Viena en el tot el procés de treball. Aquí tenim uns protocols establerts que et permeten treballar de manera molt planificada i acurada. Jo reconec que sóc una persona molt metòdica i tots els processos que tenim, pensats i estudiats per ser el més eficients i efectius possibles, m’ajuden a sentir-me molt còmode amb la feina i a no tenir dubte que tot el que fem va en una bona direcció.

I ja per acabar, si el Viena fos una persona. Com seria?

En un adjectiu el definiria com una persona molt segura. El Viena per mi és seguretat en dos sentits, a nivell de seguretat alimentària i a nivell de compromís amb el treballador. Com deia abans, aquí tot està estudiat, les operatives de treball i els processos de qualitat alimentària, perquè volem que el client vingui al local i pugui menjar amb total tranquil·litat. També seria una persona oberta. Som una empresa que sempre estem en contacte amb el client i ens agrada escoltar-lo, creiem que el seu feedback és clau per seguir treballant i millorant.

ELS DESTACATS DE LA MÒNICA

Un racó d’Europa

Roma. Adoro la llengua italiana i em quedo amb qualsevol racó del barri del Trastevere.

Un plat europeu

La lasanya com a plat principal i la crostata com a postres, és un pastís de melmelada que m’encanta!

La millor companyia

La meva família: el meu marit i la meva filla de 3 anys.

Una recepta del Viena

L’Alpino. M’encanta la combinació del rostit de porc amb la salsa romesco.