Tast de cultura

Aprèn i gaudeix: l’art, la música i les paraules ens permeten descobrir d’on venim per poder decidir cap on anem.

Cims borrascosos

Emily Brontë

Emily Brontë (Yorkshire, 1818 – 1848). És una escriptora anglesa que va escriure una única novel·la “Cims borrascosos” i ho va fer sota el pseudònim d’Ellis Bell per evitar els perjudicis que hi havia aquella època contra les dones escriptores. Emily tenia dues germanes que també eren escriptores, tot i que ella va ser la que va obtenir més popularitat.

Per què la triem?

És un clàssic de la literatura universal. Una obra escrita entre el 1845 i el 1846 i publicada el 1847. Es tracta d’una novel.la apassionada i tempestuosa que s’ubica a Yorkshire, al Nord d’Anglaterra. L’argument és ple d’amor, venjança, odi i bogeria. Sentiments que es troben en una mateixa casa, una masia de camp anomenada “Cims borrascosos”.

"He notat com els seus ulls negres es replegaven recelosament sota les celles, en veure’m arribar a cavall."

Ara mateix torno de fer una visita al meu propietari, el solitari veí que segur que em portarà maldecaps. Realment, aquesta és una regió meravellosa! No crec que hagués pogut trobar en tot Anglaterra un indret tan completament apartat del brogit de la societat. Un paradís perfecte per als misantrops, i crec que el senyor Heathcliff i jo som la parella ideal per compartir aquesta desolació. És un individu formidable! Poc es podia imaginar la simpatia que m’ha inspirat quan he notat com els seus ulls negres es replegaven recelosament sota les celles, en veure’m arribar a cavall, i com endisava encara més els dits, amb ferotge resolució, a les butxaques de l’armilla, quan he anunciat el meu nom.

-El senyor Heathcliff? – he dit.

M’ha respost amb un moviment de cap.