Inspiració per Europa

Viatja i somia: descobreix els punts de trobada del continent i explora els testimonis de la seva història amb una nova mirada.

Carnaval de Venècia

Màscares i vestits per gaudir desenfrenadament de la festa

Arriba el febrer i els carrers de Venècia es converteixen en l’escenari teatral dels vestits d’època i les màscares: Arriba el Carnaval que enguany es celebrarà del 16 de febrer al 5 de març. Estàs preparat? La festa està a punt de començar!

L’origen de la festa

Prové de les festes Bacanals i Saturnals de l’Imperi Romà, quan el poble sortia al carrer i gaudia desenfrenadament de la festa! Les màscares eren utilitzades com a element de disfressa per mantenir-se en l’anonimat. D’aquesta manera, les classes humils i les classes altes es podien sentir en igualtat, i tothom podia gaudir de la festa en total llibertat. Durant l’època de Napoleó es va prohibir la festa que es va recuperar el 1896.

Una oportunitat per descobrir els personatges del carnaval

L’arlequí, el Pantalone, la Polichinela, la Colombina, el Pierrot i la Brighella, tots ells són personatges típics de la Commedia dell’arte del segle XVI. Una representació teatral que s’oposa al teatre noble i acadèmic. Per això, el més curiós d’aquests personatges és que són una sàtira de la societat italiana que simbolitzen la ingenuïtat, l’amor, l’humor, l’avarícia i la ignorància, entre altres.

Les màscares

Tot i que les màscares són característiques del segle XVII, avui en dia, encara n’hi ha moltes que segueixen fidels al seu disseny original. Entre les més populars destaquen: la maschera nobile, una màscara blanca amb roba de seda negra i un barret de tres puntes; o la bauta, una màscara que sobresortia del rostre i permetia modificar el timbre de la veu.

Per a més informació pots visitar la pàgina oficial del Carnaval de Venècia.