Inspiració per Europa

Viatja i somia: descobreix els punts de trobada del continent i explora els testimonis de la seva història amb una nova mirada.

Brixton, Mitte i Pigneto

Brixton, Mitte i Pigneto són tres barris urbans, alternatius i actuals. Barris plens de vida i de contrastos on la història i el passat conviuen amb el present; barris per passejar i observar l’ambient tranquil·lament; barris on gaudir del seu oci; barris plens de cultura que de ben segur que no et deixaran indiferent.

BRIXTON

És un districte del sud de Londres que durant dècades va ser considerat un lloc de protesta i lluita. Des dels anys 60 va ser l’escenari de nombrosos episodis de tensió racial que van culminar amb el Disturbi de 1981 on van participar més de 5.000 persones.

Ungry Young Man via VisualHunt / CC BY

A dia d’avui el barri segueix definint-se per la seva multiculturalitat, un tret que es fa palès només a l’entrar al mercat del barri, el Brixton Market. El mercat està ple de parades amb botiguers i productes d’arreu del món i actuacions en directe. Però l’oferta d’oci del barri no es queda aquí, en ell també hi trobem el popular cinema Ritzy Picturehouse que va obrir les portes fa més d’un segle i que segueix oferint una gran varietat de pel·lícules.

Considerat un barri de protesta i lluita, es defineix per la seva multiculturalitat, energia i cultura de carrer.

Brixton segueix desprenent energia en les seves casetes adossades; les botigues tradicionals, entre les que trobem l’emblemàtica llibreria de segona mà Bookmongers; les galeries d’art i fotografia, entre les quals destaca Photofusion, una de les galeries de fotos més punteres de Londres; i la O2 Academy amb una intensa programació d’esdeveniments musicals.

k_tjaaa via VisualHunt.com / CC BY

Aquest va ser el barri bressol de David Bowie i en honor seu es troba un gran mural d’ell pintat en tota una paret. Aquesta il·lustració, de més de 2 metres, s’ha convertit en un lloc de peregrinació des de la seva mort, un racó ple de flors i cartes de tots els seus seguidors.

En definitiva, Brixton és un barri ideal on passejar i gaudir de l’oci i ambient més alternatiu de la capital anglesa.

MITTE

És el principal districte de Berlín i el seu nom significa “centre” en alemany. És conegut com el cor de la capital alemanya, un barri que no para de bategar i es troba en constant moviment. Mitte és un aparador de la renovació urbana i a la vegada el punt de trobada del passat amb el futur de la ciutat. En ell podem trobar botigues actuals i luxoses, al costat de restaurants de llarga tradició i petites botigues de moda.

És un barri en constant moviment, un aparador de la renovació urbana i un punt de trobada del passat amb el futur de la ciutat.

El barri alberga els principals punts més emblemàtics de la ciutat com ara el Reichstag, el Memorial del Mur, la porta de Branderburg i l’illa dels Museus, entre altres. Un altre destí imprescindible és el Cafè Einstein, el millor lloc on assaborir un autèntic apfelstrudel alemany.

El barri també és conegut pels seus patis interiors reciclats en llocs d’oci. Entre ells destaca el Haus Schwarzenberg, un establiment underground on antigament un empresari alemany que havia amagat a famílies jueves i que avui en dia és un carreró ple d’activitats culturals: cine independent, bars i museus.

Oh-Berlin.com via VisualHunt.com / CC BY

En ell també hi trobem la zona de Scheunenviertel, amb un dels seus edificis més emblemàtics: Kunsthaus Tacheles, ocupat per artistes que el van salvar de la demolició. Actualment aquesta zona conserva l’estat original de l’època de post-guerra i es caracteritza per la cultura de carrer plena de graffitis i atributs punks.

PIGNETO

És un barri del sud-est de Roma on es respira art, disseny i gastronomia. Caminant per Pigneto trobarem tot de locals comercials, bars de copes, restaurants, botigues artesanals i galeries d’art ubicades en edificis baixos. No hi falten mai les terrasses amb música en directe ni els artistes que pinten i exhibeixen els seus murals a qualsevol racó.

BadSwan via Visual Hunt / CC BY

A més, el quart diumenge de cada mes el barri s’omple de gent curiosa que va al peculiar mercat de Pigneto. Es tracta d’un mercat on qualsevol persona pot muntar la seva parada i vendre el que desitgi. Un pla ideal per a tothom qui vulgui passejar i aprofitar l’estada al barri per menjar als bars o restaurants de la zona.

Ple de terrasses amb música en directe i artistes que pinten i exhibeixen els seus murals, Pigneto s’ha convertit en el barri preferit dels romans més bohemis.

 Pigneto és considerat un museu a l’aire lliure: les parets de les cases, els murs dels ponts… a qualsevol racó pots trobar pintures d’artistes internacionals. Així, diferents murs de grans dimensions de la ciutat s’han convertit en obres urbanes que van més enllà del conegut graffiti de carrer i fan del barri un autèntic museu.

BadSwan via Visual Hunt / CC BY

 Pigneto és el barri preferit dels romans més bohemis, una zona viva i desenfadada que uneix modernitat i tradició. Un espai que no alberga cap monument emblemàtic però que és símbol de la Roma contemporània.