Inspiració per Europa

Viatja i somia: descobreix els punts de trobada del continent i explora els testimonis de la seva història amb una nova mirada.

Berlín, la capital més verda d’Europa

Arriba el bon temps i els berlinesos surten al carrer per gaudir dels raigs de sol que tant els ha costat veure durant l’època hivernal. En aquest moment, els parcs de la ciutat s’omplen de gent de totes les edats amb ganes de gaudir de l’aire lliure, passejar pels seus camins, estirar-se en un dels seus racons o dinar allà mateix gràcies a les seves food trucks.

Sens dubte, un dels principals atractius de la ciutat són els seus parcs. Hi ha poques urbs que ofereixin tants espais verds i, a la vegada, tantes activitats a l’aire lliure, com ara concerts i mercats. Berlín és la ciutat més verda de tot Europa, i és que té 2.500 espais verds entre parcs i places! Voleu saber quins són els més importants?

JUERGEND2 ON VISUALHUNT / CC BY-NDCOPY

Britzer

És un parc del barri de Neukölln que acull un molí tradicional alemany, un cafè, tres restaurants i una via per on circulen diferents trens que es mouen per tot el parc. La recreació dels trens en miniatura és una activitat ideal per gaudir en família i submergir els més petits de casa en el fascinant món dels ferrocarrils.

El parc també acull el rellotge solar més gran d’Europa. És a la Kalenderplatz i jugar a descobrir l’hora és tota una tradició!


LEANDRO’S WORLD TOUR ON VISUAL HUNT / CC BY

Tiergarten

Es troba al centre neuràlgic de la ciutat, just al barri més transcorregut: Mitte. Conegut com el “jardí dels animals” perquè era el lloc on anava a caçar l’aristocràcia prussiana, és el parc més gran de Berlín. Avui en dia acull la seu de la Presidència alemanya i un jardí zoològic.

Cada diumenge d’estiu es pot gaudir de la música d’un instrument ben inusual: un carilló. És un instrument que té com a mínim 23 campanes que es toquen des d’un teclat connectat a través d’unes cordes. Aquest instrument es va col·locar al parc el 1987 i, a dia d’avui, segueix sonant amb força.


BONUS1UP ON VISUALHUNT / CC BY

Treptower Park

S’ubica a la vora del riu Spree i destaca perquè acull un gran monument de la Guerra Soviètica. En concret, es tracta d’una estàtua dedicada als 80.000 soldats soviètics que van lluitar contra l’Alemanya nazi durant la Segona Guerra Mundial.

Més amunt, es troba l’Spreepark, el parc d’atraccions més antic de la ciutat, que té previst tornar a obrir les portes aquest any. Sens dubte, la millor activitat per passar una jornada amb els amics o la família!


NEILBERRETT ON VISUALHUNT / CC BY-NC

Volkspark Humboldthain

Aquest parc atrau molts visitants encuriosits per endinsar-se en el passat de la ciutat i pujar a la torre que es va construir durant el règim nazi per protegir la població dels atacs.

És una destinació imprescindible dels estius berlinesos. El parc és obert les 24 hores del dia durant tot l’any, i tots els habitants s’hi apropen: famílies que duen els seus fills als parcs infantils, joves que gaudeixen de la piscina, grups d’amics que van a jugar a les pistes de tenis i esportistes de totes les edats que corren per les diverses rutes. Un parc polifacètic que ofereix activitats per a tothom!


CURRYSTRUMPET ON VISUALHUNT / CC BY-SA

Tempelhofer Freiheit

Es tracta d’un antic aeroport on les antigues pistes dels avions s’han convertit en carrils ideals per anar amb bicicleta, patins, monopatí, etc. Una vegada més, un parc ple d’història: al principi dels anys trenta, va ser remodelat per l’arquitecte de Hitler i es va convertir en un dels edificis més grans de la ciutat. Aquest espai va arribar a acollir des d’una presó de la Gestapo fins a un camp de concentració.

L’aeroport de Tempelhof va funcionar fins al 2008. Actualment el parc, en diferents espais separats, ofereix activitats molt diverses: des d’un recinte exclusiu per jugar amb els gossos, passant per una zona amb barbacoes i unes àrees exclusives per cultivar horts, fins a arribar a un minigolf. Un parc que s’adapta a cada moment i a cada persona!


ABBILDER ON VISUALHUNT / CC BYCOPY

Mauerpark

El nom significa ‘parc del mur’ i fa al·lusió al mur de Berlín que es va aixecar en aquest espai el 1961 i que s’hi va mantenir fins al 1989. A l’estiu aquest parc s’omple de joves que hi van a gaudir de l’aire lliure, sigui per organitzar una partida de petanca o un partit de futbol, per fer malabars o per tocar un instrument, entre moltes altres coses.

Però el dia més màgic és el diumenge, quan el parc s’omple de curiosos que van a fer una volta pel mercat i s’apropen al karaoke, que, a partir del migdia, es converteix en el lloc més festiu del parc.

I pels que volen allargar-hi la seva estada, el Mauerpark acull una àmplia oferta de parades de menjar de carrer i dotzenes de músics de carrer, ideals per amenitzar la diada!