Mercat gastronòmic

Descobreix el sabor d’Europa viatjant a través de les seves receptes.

Lasanya

Un dels plats més populars del món: pasta en lamines intercalades amb carn, tomàquet, beixamel i formatge. Se us fa la boca aigua?

Un origen

Ens remuntem a l’època romana, el segle III a.c. En aquesta època la pasta era un dels plats més populars. Existeixen referències on l’emperador de Roma Ciseron ja parlava d’una recepta de pasta que es deia Laganum.

Una especialitat

Existeixen diferents tipus de lasanyes, de carn, de verdures… però totes tenen un denominador comú: el formatge gratinat per sobre.

Una tradició

Tot i que sembli contradictori pel seu component càrnic, la lasanya va néixer com un plat tradicional de quaresma que es preparava amb nous moltes i es recobria amb espècies i sucre.

Un acompanyament

Aquesta recepta és molt versàtil a la hora de combinar-se amb altres plats. Pot acompanyar-se amb amanida, puré, pa…

Una curiositat

Sabies que un dels ingredients bàsics és la llet? s’utilitza per estovar la carn i evitar que quedi seca. A més, també és ideal per equilibrar l’acidesa del tomàquet.

Una època de l’any

És un plat que es pot degustar en qualsevol època de l’any, però degut a la seva consistència quan ve més de gust és durant els dies més freds de l’hivern!