Mercat gastronòmic

Descobreix el sabor d’Europa viatjant a través de les seves receptes.

Gofra

Les postres nacionals de Brussel•les: Cruixents i daurades per fora, suaus i esponjoses per dins. Una autèntica delícia!

Un origen

El seu origen es remunta a la Edat Mitjana a Brussel·les. Van néixer de la preparació dels “wafers”, uns pans fets amb massa semi líquida i cuits entre unes planxes calentes sobre foc.

Una especialitat

La gofra original de Brussel·les es caracteritza per utilitzar una massa amb ous i mantega fosa, ingredients que fan que la massa sigui més esponjosa. També són més grans i profundes i porten una gran quantitat d’ingredients.

Una tradició

Es diu que Brussel·les olora a gofra, una frase que pren sentit quan passes per davant de la pastisseria Maison Dandoy. La tradició mana: no pots marxar de la ciutat sense provar el sabor genuí d’una de les seves gofres!

Un acompanyament

Les gofres típiques de Brussel·les no s’acompanyen amb un únic ingredient sinó que es serveixen amb una gran varietat de toppings, des de fruites, gelats, cremes, melmelades o xocolata fins a fruits secs!

Una curiositat

Sabies que cada 25 de març es celebra el Dia Mundial de la Gofra? Doncs ja ho saps aquest dia no hi ha excusa: una gofra per postres!

Una època de l’any

Tot i que els amants del dolç en menjaran tot l’any, són postres contundents i això fa que sempre vinguin més de gust durant els dies freds de l’hivern!