Mercat gastronòmic

Descobreix el sabor d’Europa viatjant a través de les seves receptes.

Galettes bretones

Les creps més especials del món són de Bretanya.

Un origen

No se sap quan es van començar a fer les galettes, però l’escriptora Anne Willian explica la seva història a l’obra The Country Cooking of France.

Una especialitat

Si vols ser un autèntic francès, demana la galette que més triomfa. L’anomenen “complète”, i porta pernil, ou i, a vegades, una cullerada de formatge fresc.

Una tradició

La traidició diu que com a mínim un cop a la vida s’ha d’anar a la ciutat de Rennes a tastar les millors galettes del món! Allà s’hi troben les millors creperies i restaurants.

Un acompanyament

Una bona galette de Bretanya s’ha de complementar amb un bol de sidra bretona, concretament la de Cornouaille. Bon appétit!

Una curiositat

Les galettes no són el mateix que les creps. Trobaràs les diferències en el seu aspecte; les galettes són més fosques perquè es fan amb blat negre.

Una època de l’any

A Bretanya, i per extensió a tota França, a principis de febrer se celebra La Chandeleur, on es reuneixen amics i famílies per menjar galettes de Bretanya.