Mercat gastronòmic

Descobreix el sabor d’Europa viatjant a través de les seves receptes.

Francesinha

El sandvitx per excel·lència de la cuina lusitana: pa de motlle torrat, farcit d'embotits i carn (pernil dolç, mortadel·la, filet de vedella o porc...) recobert amb formatge gratinat i banyat en una salsa picant. Et ve de gust?

Un origen

Va ser creat per un cuiner portuguès que després de viure molt de temps a França va tornar a casa. Per crear el plat es va inspirar en la clàssica recepta del croque monsieur.

Una especialitat

L’ingredient estrella del plat és la salsa picant. Cada restaurant té una recepta pròpia i secreta de la salsa que acostuma a tenir cervesa i tomàquet com a base. Ah! Tingues en compte que també se li acostumen a afegir espècies picants!

Una tradició

Els portuguesos et recomanaran anar al Café Santiago, on fan les millors francesinhas d’Oporto. Sobretot, no t’oblidis d’anar acompanyat, les grans racions del local marquen la tradició de compartir el plat!

Un acompanyament

S’acostuma a menjar amb cervesa i patates fregides però si ets dels valents, no dubtis en demanar-te’l també amb un ou ferrat. Que aproveite!

Una curiositat

Es diu que per crear el plat el cuiner es va inspirar en els extravagants i picants vestits de les franceses. Busquem les 7 diferències?

Una època de l’any

A finals de setembre i fins a inicis d’octubre es celebra el Festival Gastronòmic Francesinha na Baixa a Oporto. Un esdeveniment gastronòmic centrat en el tresor gastronòmic de la ciutat!