Mercat gastronòmic

Descobreix el sabor d’Europa viatjant a través de les seves receptes.

Apfelstrudel

Un pastís de pasta de full, farcit de compota de poma, sucre, canyella, panses i pa ratllat cuinat al forn. Les postres preferides d'Àustria!

Un origen

La recepta va arribar gràcies als soldats geníssers de l’imperi otomà, quan el 1453, després de la conquista de Bizanci, es van dirigir cap a Viena.

Una especialitat

Pels vienesos, el Cafè Landtmann és un dels millors destins on assaborir l’apfelstrudel.

Una tradició

Assaborir-lo en calent, acompanyat d’una salsa calenta dolça de crema aromatitzada amb vainilla.

Un acompanyament

Els vienesos el mengen acompanyat de gelat de vainilla o nata muntada. Una autèntica delícia pels amants del dolç!

Una curiositat

Els pastissers austríacs afirmen: “perquè la pasta de full estigui en el seu punt just, hauríem de poder llegir un diari a través d’ella”. Ho comprovem?

Una època de l’any

Els mesos de setembre i octubre són els millors mesos per menjar un apfelstrudel elaborat amb les pomes recent collides. Tal i com es diu: “Totes les coses bones venen dels arbres”!