Explora la carta

Som artesans moderns apassionats del nostre ofici. Preservem receptes i vetllem pel producte amb honestedat i transparència.

Viena

Contundent i plena de sabor


ELS INGREDIENTS

  • Frankfurt d’elaboració pròpia amb tripa natural
  • Bacon d’elaboració pròpia
  • Formatge emmental
  • Pa de barreta d’elaboració pròpia

L’origen i la història de la recepta

El frankfurt és típic de la gastronomia germànica i en concret, de la ciutat de Frankfurt, on ja existia la recepta des de l’edat mitjana i on s’elaborava amb carn de porc embotida en budell natural d’ovella.

Ara bé, la salsitxa elaborada amb vedella i porc, l’ingredient estrella de la nostra recepta, no va néixer fins el 1805. Va ser en aquest moment quan un carnisser de Frankfurt, Georg Laher, es va traslladar a treballar a la capital austríaca i va crear aquesta nova recepta.

En aquella època, els cuiners de vedella i porc estaven estrictament separats a Frankfurt però no a la ciutat de Viena i va ser així com Lahner va elaborar els seus frankfurters combinant ambdues carns (vedella i porc). Tot i que la denominació inicial de la recepta de Georg Lahner era Frankfurter (de Frankfurt) avui en dia també el coneixem com a salsitxa de Viena.

La reinterpretació del Viena

Al Viena elaborem el frankfurt amb la carn de les millors vedelles i porcs, condimentada amb espècies i embotida en budell natural. Només en mossegar-lo es produeix la característica sensació de crec al paladar; una textura que es combina amb el cruixent del bacon, l’altre ingredient estrella de la recepta.

El nostre Frankfurt s’elabora amb la carn de les millors vedelles i porcs i s’emboteix amb tripa natural.

Elaborem el nostre bacon fumant-lo i curant-lo a l’estil tradicional amb encenalls de faig, aportant-li un gust inconfusible al paladar.

Aquests dos ingredients, que aporten cos i textura, combinats amb el formatge emmental fos, fan del Viena una recepta única i amb personalitat.