Explora la carta

Som artesans moderns apassionats del nostre ofici. Preservem receptes i vetllem pel producte amb honestedat i transparència.

TZA

La Vegetariana


ELS INGREDIENTS

  • Búrgul
  • Quinoa
  • Carxofes confitades
  • Pebrot escalivat
  • Albergínia
  • Nabius
  • Mesclum
  • Tzatziki
  • Vinagreta d’herbes provençals, d’elaboració pròpia

Aquesta temporada, al Viena expandim les nostres propostes gastro- nòmiques amb una nova amanida vegetariana, l’Amanida Tza, dispo-sada a satisfer tothom qui busqui receptes alternatives i menjar d’una manera diferent.

Elaborem l’Amanida Tza amb una base de búrgul i quinoa, i hi afegim carxofes, pebrot escalivat, albergínia, nabius i mesclum. Resultat: una combinació molt saborosa en què la combinació del búrgul i la quinoa dona cos a l’amanida, en contrast amb els ingredients més lleugers, que hi aporten textura i un gust més intens. Aquesta vegada, per enriquir la recepta, hem escollit el tzatziki, salsa d’origen grec feta a base de iogurt, cogombre, vinagre, anet i un punt d’all.

La recepta és una explosió d’ingredients. D’una banda, el búrgul i la quinoa, ambdós considerats superaliments, pel seu alt contingut en nutrients, lliguen amb les carxofes confitades aportant caràcter, i, de l’altra, el pebrot rostit, els nabius i el mesclum n’equilibren la suculència.

El búrgul, com a cereal, i la quinoa, com a llavor, aporten consistència a la recepta.

El toc final de la recepta l’aporta la nova vinagreta d’herbes provençals d’elaboració pròpia, a base d’oli d’oliva extra i herbes provençals, que combina a la perfecció amb les nostres famoses carxofes confitades amb oli d’herbes a foc lent. És una vinagreta plena de sabor i aroma, que lliga molt bé amb els ingredients mediterranis del plat.

EL BÚRGUL

El búrgul és un cereal que s’obté de la cocció i l’assecatge posterior dels grans de blat, ric en minerals i fibra. Aquest ingredient s’ha produït i s’ha servit arreu del món durant milers d’anys, l’han menjat emperadors xinesos i romans, i és un dels cereals principals de la cuina dels països del mediterrani oriental.

És molt probable, encara que d’entrada a alguns no us soni, que sense saber-ho l’hàgiu consumit si heu menjat tabule, que es prepara tradicionalment amb búrgul, per bé que a molts llocs el preparen amb cuscús o amb quinoa.

Actualment, és un aliment molt utilitzat en la dieta vegetariana perquè té un alt valor alimentari, flexibilitat i un sabor molt peculiar.