Explora la carta

Som artesans moderns apassionats del nostre ofici. Preservem receptes i vetllem pel producte amb honestedat i transparència.

Pastisset de Lisboa

El dolç portuguès més popular


ELS INGREDIENTS

  • Pasta de full
  • Crema
  • Canyella

L’origen i la història de la recepta

El seu origen ens trasllada a Porugal i, en concret, a la zona de Belém, a Lisboa. Es coneix que la recepta original del pastisset va ser creada el segle XVIII pels monjos catòlics del convent lisboeta dels Jerònims, a Belém. Després de la Revolució Lliberal del 1820, tots els convents de Portugal van tancar, expulsant a tots els treballadors i el clergat.

Pastéis de Belém

Va ser així com algú del Monestir va decidir posar a la venda, en un petit comerç del costat del Monestir, els pastissets als que van anomenar “Pastéis de Belém”.

La recepta del pastisset original és secreta i només la coneixen els mestres pastissers que treballen a la fàbrica de Belém i que l’elaboren de manera artesanal, fidels a la recepta creada fa més de 200 anys.

Pastéis de Belém

Les xifres avalen la recepta secreta i és que el local fabrica i ven prop de 20.000 pastissets al dia. Unes xifres que no ens sorprenen tenint en compte que és un dels llocs més visitats pels habitants i turistes de la ciutat. A més, s’ha de vigilar perquè hi ha moltes variants del Pastéis de Belém per tot el país, pastissets que normalment trobem sota el nom “pastéis de nata” que intenten simular els originals però només a Belém podrem gaudir d’una experiència gastronòmica única i exclusiva.

Noiva que come pastel, não tira mais o anel

Portugal és país de tradicions i a tot el país existeix la cita “Noiva que come pastel, não tira mais o anel” (Novia que menja pastís, ja no es treu més l’anell). Per això, no és d’estranyar veure a parelles promeses o recent casades menjar un pastisset al original local de “Pastéis de Bélem”.

La reinterpretació del Viena

Inspirant-nos en el tradicional “Pastéis de Belém” presentem un pastisset elaborat amb base de pasta de full i crema aromatitzada amb canyella. Un pastisset dolç ideal per degustar de postre, com a acompanyant d’una tassa de cafè o per a qualsevol moment del dia en què et vingui de gust un capritx dolç. Tot el sabor de Belém en una mossegada.