Explora la carta

Som artesans moderns apassionats del nostre ofici. Preservem receptes i vetllem pel producte amb honestedat i transparència.

Flauta Britània

L'essència de Gran Bretanya


ELS INGREDIENTS

  • Pa de flauta d’elaboració pròpia
  • Rosbif d’elaboració pròpia
  • Formatge Emmental
  • Ceba cuita
  • Espinacs
  • Mostassa

L’origen i la història de la recepta

La paraula rosbif prové de la llengua anglesa: “roast(rostit) ibeef(carn de vaca). Té el seu origen en la cuina britànica. És un ingredient molt tradicional i el protagonista de l’anomenat “Sunday roast”, que els anglesos acostumaven a assaborir els diumenges.

Convertir-se en el plat del diumenge va ser una casualitat. Durant l’edat mitjana, el diumenge era el dia de descans dels forners i per aprofitar els forns hi rostien la carn. Els senyors feudals convidaven a tots els seus servents a dinar rostit com a recompensa del treball fet durant tota la setmana. Segles més endavant, ja amb la Revolució Industrial, el rostit seguia sent el plat dels diumenges: les famílies deixaven la peça al forn i quan tornaven de missa, ja estava llesta per menjar.

A dia d’avui, aquesta tradició encara es manté a moltes cases i s’ha estès també a restaurants i pubs del país.

Steve A Johnson via Visualhunt.com / CC BY

La reinterpretació del Viena

La Flauta Britània és una recepta freda que té com a ingredient estrella el rosbif d’elaboració pròpia, un ingredient que ofereix cos i textura a la flauta i que combina perfectament amb la resta d’ingredients:  la suavitat del formatge Emmental, la frescor dels espinacs i la tendresa de la ceba cuita. Aquests ingredients es condimenten amb mostassa que aporta el toc final.

Una oportunitat per assaborir un dels plats nacionals de Gran Bretanya: el rosbif, un ingredient d’elaboració pròpia que reinterpretem i treballem seguint processos tradicionals.

El rosbif s’elabora amb carn de vedella, de la qual en seleccionem les parts més nobles i meloses, i treballem seguint processos tradicionals que permeten obtenir una carn rostida per fora i rosada i sucosa per dins.

Al Viena iniciem el procés introduint-lo al forn a 330 graus, una temperatura que permet fer crosta i segellar els porus de l’exterior de la carn mantenint tots els sucs al seu interior. Una vegada s’ha generat la crosta externa, es baixa la temperatura i es cou durant 12 hores perquè l’escalfor arribi uniformement al centre de la peça.