Explora la carta

Som artesans moderns apassionats del nostre ofici. Preservem receptes i vetllem pel producte amb honestedat i transparència.

Croque Rémy

La personalitat de tres formatges en una mossegada


ELS INGREDIENTS

  • Pa de motlle
  • Formatge Rocafort
  • Formatge Brie
  • Formatge Emmental
  • Ou ferrat

L’0rigen i la història de la recepta

El seu origen ens trasllada a la França del segle XX i en concret, a la recepta clàssica del croque monsieur, el rei dels bistrots parisencs. Amb el temps han sorgit noves variants d’aquest plat, entre les quals la més coneguda és el croque madame, que presenta la mateixa recepta que el monsieur (pernil dolç amb formatge gratinat) però recoberta d’ou ferrat. Un plat que ha servit d’inspiració per al Croque Rémy.

Un croque cremós que s’inspira en la clàssica recepta francesa del croque madame

La denominació croque deriva del verb “cruixir” però es diu que l’origen del nom monsieur és fruit d’un malentès produït pels cambrers que servien el plat i afegien monsieur al final de cada frase. En canvi, el croque madame rep aquest nom perquè l’ou ferrat que recobria el sandvitx recordava els barrets que duien les senyores de l’època.

Jun Seita via Visual hunt / CC BY

La reinterpretació del Viena

Al Viena reinterpretem la clàssica recepta del croque madame a través d’un ingredient clau a la gastronomia francesa: el formatge. El Croque Rémy combina tres formatges amb diferents aportacions: el brie proporciona la textura més cremosa a la recepta, el rocafort el sabor més intens i potent mentre que l’emmental ofereix una consistència fosa i filada a cada mossegada. Tots tres es rematen amb l’ou ferrat, que hi suma textura i contundència oferint així una recepta ideal per als paladars que busquen quedar satisfets però fugen dels àpats copiosos.

Tastar-lo és viatjar a França, i en concret, als bistrots de París: els punts de trobada de la societat parisenca.

Barbara L. Slavin via VisualHunt / CC BY-NC

França, el país dels mil formatges

França és coneguda com el “país dels mil formatges”. De fet, es diu que els francesos podrien escollir un formatge diferent per cadascun dels 365 dies de l’any.

Compten amb 46 denominacions d’origen pròpies, la primera de les quals es va atorgar al segle XV a través d’un decret parlamentari per regular el formatge rocafort i que es va promulgar el 1919 quan es va aprobar per primera vegada la Llei per a la protecció de l’origen.

cwbuecheler via VisualHunt.com / CC BY-NC

Si vols saber més sobre els nostres formatges, no et perdis l’article sobre “Formatges artesans escollits amb cura“.