Explora la carta

Som artesans moderns apassionats del nostre ofici. Preservem receptes i vetllem pel producte amb honestedat i transparència.

Crêpe Carbonara

Rédecouvrez Paris


ELS INGREDIENTS

  • Formatge brie
  • Bacon cruixent d’elaboració pròpia
  • Salsa carbonara d’elaboració pròpia
  • Albergínia
  • Xampinyons
  • Ceba cuita

L’origen del plat

Una recepta inspirada en els carrers de París que us redescobrirà la ciutat més enllà dels seus bistrots.

Aquest hivern viatgem a Paris però no per pujar a la Torre Eiffel o visitar de nou pel Louvre sinó per descobrir els seus mercats al carrer. Paradetes de menjar ubicades al bell mig de carrers i places que donen vida al barris de la ciutat i on els parisins comparteixen estones descobrint receptes. Receptes saboroses com la Crêpe Carbonara, una crêpe farcida de formatge brie, bacon d’elaboració pròpia, albergínia, xampinyons i ceba cuita; tot rematat per la nostra salsa carbonara d’elaboració pròpia.

La recepta està protagonitzada per la salsa carbonara que elaborem als nostres obradors. Una salsa contundent i saborosa que dóna melositat a cada mossegada i que combina a la perfecció amb el nostre bacon. Alhora, contrasta amb el formatge brie, la textura de l’albergínia, els xampinyons i la seva cuita, i sobre tot, amb la dolçor de la massa de la crêpe. Una recepta de contrastos que us proposem per assaborir com a plat principal. Si sou valents, podeu menjar-vos-la amb els mans però recomanem utilitzar els coberts, això no se us escaparà ni una gota de salsa!

La salsa carbonara que elaborem als nostres obradors és la protagonista de la recepta.

La crêpe s’inspira en els carrers de Paris però com a qualsevol mercat, també té en compte els seus ingredients. Perquè al carrer s’hi elaboren receptes de primer nivell amb ingredients ben seleccionats des del bon criteri, tenint en compte el seu origen i la seva elaboració; no perquè siguin ingredients gourmet a l’abast de poca gent. Per això hem apostat que elaborar nosaltres mateixos la salsa carbonara i tenim com a ingredient el bacon, uns dels càrnics que portem dècades elaborant.

Elaboració pròpia del bacon

Quan afirmem que el nostre bacon és totalment artesanal, no fem broma. La carn es compra en fresc i madura cinc dies en sal, sucre i altres ingredients. A continuació, es penja un dia sencer perquè les peces quedin ben estirades i la carn es relaxi. Finalment, es fuma amb encenalls de faig i s’asseca durant vuit dies a una temperatura i humitat constants per controlar el procés de curació.
El resultat és un bacon únic amb un sabor molt potent i diferenciat i una aroma profunda i autèntica.

L’origen de la crêpe

Les crêpes són originals de la zona de la Bretanya francesa, on les anomenen krampouezh. Van aparèixer durant l’Edat Mitjana, quan els agricultors volcaven una massa de farina, ous i líquid sobre pedres que prèviament havien escalfat directament al foc. D’aquesta manera aconseguien una massa amb la qual transportar els seus senzills menjars, una alternativa més ràpida a la cocció d’una baguette.

Tot i que a dia d’avui ja són un símbol de tot el país i se’n troben arreu, els francesos mengen especialment crêpe el dia de la Festa de la Candelera, la Chandeleur, i les acostumen a servir acompanyades de sidra.

I per què? Doncs segons la tradició, cada 2 de febrer (40 dies després de Nadal), els creients anaven a l’esglèsia a buscar una espelma que havien de portar a casa encesa i allí deixar-la fins que es consumís. Un cop arribaven, la tradició manava cuinar crêpes o segons es deia, tot la collita de blat es podriria.

Descobreix els mercats gastronòmics de París i deixa’t sorprendre per les seves saboroses receptes.