Explora la carta

Som artesans moderns apassionats del nostre ofici. Preservem receptes i vetllem pel producte amb honestedat i transparència.

Crema de carbassó

Recepta universal, nutritiva i equilibrada


ELS INGREDIENTS

  • Carbassó
  • Ceba
  • Llet

L’origen i la història de la recepta

El carbassó és una carbassa d’estiu que acostuma a ser d’un metre de longitud i es cull generalment immadura a una mida de 15-25 cm. Tot i que l’origen de la carbassa és d’Amèrica, la varietat del carbassó, coneguda com a zucchini va néixer al nord d’Itàlia. El seu origen ens remet a la meitat del segle XIX, segles després que s’introduís la carabassa al país italià, el segle XVI.

Delaware Cooperative Extension via VisualHunt.com / CC BY

El carbassó és conegut pels italians com a Zucchina, mentre que els alemanys l’anomenen Zucchini i els francesos, belgues, britànics i holandesos el coneixen com a Courgette.

Una recepta lleugera i molt nutritiva a la vegada.

Pels italians la crema de carbassó, a la que anomenen crema di zucchine és un plat que acostumen a menjar com a entrant i que elaboren de diferents maneres, combinada amb porro, roquefort o altres verdures. Sense dubte, un plat lleuger i molt nutritiu a la vegada.

La reinterpretació del Viena

Aquest hivern torna la crema de carbassó, elaborada tradicionalment i amb recepta pròpia, que inclou carbassó, ceba i llet. Es tracta d’una recepta universal, nutritiva i equilibrada de sabor suau i textura agradable, un entrant lleuger i calent, reconfortant pels dies més freds.

És un complement ideal d’altres receptes nostres com les coques, flautes, clàssics o lleugers.