Explora la carta

Som artesans moderns apassionats del nostre ofici. Preservem receptes i vetllem pel producte amb honestedat i transparència.

Zipi

L’aroma més quotidiana dels balcans


ELS INGREDIENTS

  • Picat de vedella d’elaboració pròpia amb mostassa
  • Ceba rostida
  • Formatge emmental ratllat
  • Pa de barreta d’elaboració pròpia

L’origen i la història de la recepta

L’origen del Cevapcice va lligat a un dels grans imperis de la història: l’imperi otomà. La recepta, que era molt quotidiana a la cort, és una clara herència otomana que podem trobar a tots aquells països balcànics que en un moment o altre de la seva història van pertànyer a l’imperi.

joshbousel via VisualHunt / CC BY-NC-SA

Tot i ser una recepta antiga, avui la podem assaborir a mercats populars i restaurants de Bulgaria, Sèrbia o Bòsnia, entre molts d’altres països. La nombren de manera similar  (Ćevapi o Ćevapčići) i la serveixen amb algunes variants autòctones. Tot i així, sempre té com a ingredient principal carn picada a la graella servida en un plat o sobre un tipus de pa pla anomenat lepinja o somun, a vegades acompanyada amb cebes picades i kajmak, una crema làctica que és típica de Bòsnia. Amb menys freqüència també s’acostuma a trobar acompanyat de formatge.

La reinterpretació del Viena

El Cevapcice és una de les receptes més emblemàtiques de la nostra carta. Des de sempre, elaborem el picat únicament amb carn de vedella especiada amb mostassa i pebre i seguint processos tradicionals respectant al màxim el producte. L’acompanyem de amb ceba rostida i formatge emmental i ho servim en pa de barreta.

L’essència del Cevapcice és el picat de carn 100% vedella d'elaboració pròpia que especiem amb mostassa i pebre.

El resultat és una recepta de sabor lleugerament picant, amb aroma a mostassa i ceba que, juntament amb el formatge fos, proporciona una textura molt sucosa al paladar.