Explora la carta

Som artesans moderns apassionats del nostre ofici. Preservem receptes i vetllem pel producte amb honestedat i transparència.

Sopa de Galets

La clàssica recepta del Nadal

La base d’aquesta tradicional sopa és l’elaboració lenta d’un brou d’au acompanyat amb galets, on es concentren tots els sabors i totes les aromes que perfumen l’ambient festiu del Viena. Un sopa servida ben calentona, que reconforta l’esperit a la primera cullerada.

Un brou calent, molt nutritiu i gustós!

La sopa de galets és un plat típicament català que sol acompanyar les principals celebracions familiars. Un plat que va sorgir en l’època de més pobresa per escalfar el cos i saciar el paladar, i que manté la seva tradició a les llars on no tenen por de passar llargues hores als fogons.

L’origen i la història de la recepta

La història del galet és ben curiosa: va néixer a Catalunya a començaments del segle xx. En aquells moments el primer plat de Nadal era una sopa de macarrons amb formatge ratllat. Aleshores un industrial del fideu de Valls va adonar-se que els macarrons relliscaven de la cullera i això feia que no es pogués assaborir bé.

L’industrial va tornar a la fàbrica, va agafar un macarró llarg i el va tallar en dues parts. En veure-les, va recordar el broc dels càntirs que utilitzava per beure a galet.