Explora la carta

Som artesans moderns apassionats del nostre ofici. Preservem receptes i vetllem pel producte amb honestedat i transparència.

Patates Piri-Piri

Petit tresor gastronòmic portuguès


ELS INGREDIENTS

  • Patates fregides en format grill
  • Salsa Piri-Piri picant

L’origen i la història de la recepta

Portugal és un país amb molta cultura gastronòmica: els guisats, les sardines a la brasa, la bacalhoada, embotits i un munt de dolços coneguts arreu: el pastéis de Belém, les queijadas de Sintra, les trouxas d’ou de Caldas da Rainha, entre d’altres.

Però entre totes les receptes, hi ha un ingredient conegut arreu i característica inqüestionable de la gastronomía lusitana: la salsa piri-piri. Indispensable a qualsevol casa portuguesa.

El protagonista d’aquesta salsa és el xili piri piri, que va arribar a Portugal a través de les seves colònies. El xili es mescla amb suc de llimona natural, oli d’oliva, all, julivert i coriandre i s’obté la salsa piri piri. Una clara influència de com els nous ingredients vinguts de les colònies es van introduir a la gastronomia del país. De fet, el seu nom deriva directament de la llengua Swahili: piri piri significa “pebre pebre”.

La reinterpretació del Viena

Al Viena hem volgut popularitzar la que podem considerar com la salsa nacional de Portugal i la proposem d’acompanyant per les patates naturals tallades a grills. Apostem per una recepta pròpia de salsa Piri-Piri amb textura més emulsionada per poder degustar millor amb les patates.