Explora la carta

Som artesans moderns apassionats del nostre ofici. Preservem receptes i vetllem pel producte amb honestedat i transparència.

Tiramisú

Les postres dels amants del cafè.

L’origen i la història de la recepta

L’origen del tiramisú és confós. Hi ha tres històries que es remunten a diferents èpoques i zones d’Itàlia.

La primera es remunta a final del segle XVII a Siena. El dolç es va crear per sorprendre el gran duc de la Toscana durant una visita que va fer a la ciutat. S’explica que al duc, que tenia fama de llaminer, li va encantar i en honor seu el van batejar com a «sopa del duc». Quan el duc va tornar a la seva cort a Florència es va endur la recepta i així es va anar estenent pel país i per les principals corts europees.

La recepta es va convertir en el dolç preferit de les corts, no solament pel seu sabor, sinó també per les seves propietats excitants i afrodisíaques. Va ser per això que se la va batejar de nou amb el nom de tiramisú, que en italià descriu l’acció d’aixecar l’ànim.

La segona història ens porta al segle XX. Diuen que una pastisseria de la ciutat de Torí va elaborar la recepta com a tribut per al comte de Cavour, conegut com a Camillo Benso. El noble italià va aconseguir unificar els diversos estats de la Península Itàlica i just en aquests moments, els pastissers van oferir-li el dolç per seguir amb la seva tasca.

Existeix també una tercera llegenda que relaciona el tiramisú amb la regió del Vèneto. S’ubica a meitats del segle XX i aquesta apunta que la recepta se servia en els prostíbuls de la zona de la mà de la madame. El dolç es presentava als clients com una recepta amb propietats afrodisíaques i efectes regeneradors.

La reinterpretació del Viena

Aquest Nadal us convidem a tastar el Tiramisú, l’autèntica recepta italiana, ideal per assaborir al final dels vostres àpats.

El Tiramisú d’aquestes festes s’elabora amb una base de melindros, que a Itàlia es coneixen com a savoiardi, formatge mascarpone, cafè, cacau, ous i sucre. Unes postres per literalment llepar-se’n els dits!

Tot i que el tiramisú amb melindros és el més conegut, sabeu que a Itàlia hi ha un altre tipus de tiramisú molt popular? Es tracta del que s’elabora amb una base de pa de pessic enlloc de melindros, i al qual també s’afegeix  vi de Marsala.

Si algun vienès viatja a Roma properament, que prengui nota: els experts afirmen que al barri de San Giovanni a Roma hi ha l’establiment Pompi o, el que és el mateix, el paradís del tiramisú! Al Pompi es presenten aquests dolços en diferents formats i ingredients. És una parada indispensable per descobrir tots els tiramisús!

Us apropem un dels dolços més populars d’Itàlia: el tiramisú.

Formatge mascarpone

El mascarpone és un formatge originari de la Llombardia, al nord d’Itàlia. És fresc i s’obté amb base de crema de llet i nata. Es caracteritza per ser cremós, consistent, de color blanc groguenc molt clar i amb un gust dolç. A més d’utilitzar-se per elaborar el tiramisú, també s’acostuma a servir amb el pannetone.