Explora la carta

Som artesans moderns apassionats del nostre ofici. Preservem receptes i vetllem pel producte amb honestedat i transparència.

Britzer

La tradició més atrevida.

Britzer

ELS INGREDIENTS

  • Frankfurt d’elaboració pròpia
  • Bacó d’elaboració pròpia
  • Kool salade
  • Tomàquet
  • Pa de barreta d’elaboració pròpia

L’origen del plat 

Viatgem a Alemanya i, en concret, a Berlín, per apropar-vos el Britzer, un entrepà ple de textures, contrastos i sabors, gràcies a la combinació dels seus ingredients: frankfurt i bacó d’elaboració pròpia, kool salade i tomàquet; tot servit dins el nostre pa de barreta d’elaboració pròpia.

Els ingredients estrella són el frankfurt i el bacó que elaborem als nostres obradors. Treballem el frankfurt amb la carn de les millors vedelles i porcs, condimentada amb espècies i embotida en budell natural. Només de mossegar-lo tenim la característica sensació de crec al paladar, que contrasta amb el cruixent del bacó, un ingredient que elaborem fumant-lo i curant-lo a l’estil tradicional amb encenalls de faig.

JUERGEND2 ON VISUALHUNT / CC BY-NDCOPY

Aquests dos ingredients calents contrasten amb la frescor del tomàquet i la kool salade, una amanida de col blanca i pastanaga crues condimentades amb una lleugera salsa de iogurt. Aquest tipus d’amanida té l’origen a Alemanya i als Països Baixos, on també es coneix amb el nom de koolsa, com a contracció de la paraula kool salade que significa ‘amanida de col’.

El contrast equilibrat entre el fumat del frankfurt i el bacó i la frescor de la kool salade i el tomàquet.

El Britzer és una recepta ideal per assaborir en un àpat principal, sigui al Viena, a casa teva o al nostre lloc preferit, en un parc a l’aire lliure. Precisament aquest ha estat l’indret que ens ha inspirat per elaborar la recepta: el parc Britzer. És un parc de Berlín que durant la temporada estival es converteix en el punt de trobada preferit dels berlinesos; un lloc ideal per fer un bon pícnic, gaudir d’espectacles florals, festivals musicals o, simplement, de moments de desconnexió.

Hi ha poques ciutats que ofereixin tants espais verds i, a la vegada, tantes activitats a l’aire lliure com Berlín. És la ciutat més verda de tot Europa, i és que té 2.500 espais verds entre parcs i places! Voleu saber quins són els més importants?

Elaboració pròpia del frankfurt i el bacon

Elaborem el frankfurt amb la carn de les millors vedelles i porcs, condimentada amb espècies i embotida en budell natural. Seguim una tècnica totalment tradicional que pocs productors utilitzen actualment.

Mentre que l’opció funcional és l’ús de col·làgens o tripes artificials, al Viena apostem per la qualitat de la tripa natural per tal d’obtenir un producte artesà amb grans atributs. El resultat és excepcional, només de mossegar-lo tenim la característica sensació de crec al paladar.

El nostre frankfurt: un producte artesà que elaborem amb tripa natural.

El nostre bacó també és totalment artesanal. Comprem la carn en fresc i la deixem madurar durant cinc dies. A continuació, la pengem tot un dia sencer perquè les peces quedin ben estirades i la carn es relaxi. Finalment, es fuma amb encenalls de faig i s’asseca durant vuit dies a una temperatura i humitat constants per controlar el procés de curació. N’és el resultat un bacó únic amb un sabor molt potent i diferenciat, i una aroma profunda i autèntica.