Explora la carta

Som artesans moderns apassionats del nostre ofici. Preservem receptes i vetllem pel producte amb honestedat i transparència.

Begudes refrescants

Us proposem tres noves begudes, ideals per als dies més calorosos.

Limonata, Limonata alla fragola, Frizzante di lambrusco

ELS INGREDIENTS

Limonata

  • Aigua de llimona amb un toc de menta
  • Coulis de llimona
  • Llimona

Limonata alla fragola

  • Aigua de llimona amb un toc de menta
  • Coulis de maduixa
  • Taronja

Frizzante di lambrusco

  • Lambrusco
  • Coulis de grosella negra
  • Préssec

L’origen del plat

Us proposem tres begudes d’inspiració italiana i elaborades al moment que, quan les tasteu, es convertiran en el millor amic del vostre estiu: la Limonata, la Limonata alla fragola i el Frizzante di lambrusco.

La Limonata combina aigua de llimona amb un toc de menta, coulis de llimona i llimona natural servits en un got amb gel. És una beguda molt fresca, d’un intens sabor cítric amb notes aromàtiques gràcies a la menta.

La Limonata alla fragola té una base d’aigua de llimona amb un toc de menta que combinem amb coulis de maduixa i taronja natural i servim amb gel. És una beguda amb un sabor cítric més suau, que uneix les notes aromàtiques de la menta amb la dolçor de la maduixa.

Són dues begudes sense alcohol, ideals per assaborir en qualsevol moment del dia, ja sigui a mig matí, a mitja tarda, o bé per combinar en els àpats principals.

Begudes per a tota la família!

La tercera beguda que us presentem és el Frizzante di lambrusco que, a diferència de les anteriors, conté alcohol i això la converteix en una proposta totalment adulta. S’elabora amb lambrusco, és a dir, un tipus de vi provinent d’Itàlia, conegut arreu, rosat i lleugerament efervescent, que combinem amb préssec i coulis de grosella negra, dos ingredients que potencien l’atribut refrescant i aporten notes afruitades al paladar. Aquesta combinació la servim també en un got amb gel.

La llimona

La llimona és un dels cítrics actualment més preuats. És conegut pel seu sabor àcid, l’elevat contingut de vitamina C i per les seves propietats purificadores. Però, en coneixeu l’origen?

Es tracta d’una fruita que es cultiva des de fa més de 2.500 anys, però que no es va començar a consumir com a aliment fins al segle x, i és que, fins aleshores, només s’utilitzava com a planta ornamental. El primer cultiu important de llimones a Europa va ser a mitjan segle xv, a Gènova. Els responsables d’introduir el llimoner a la península Ibèrica, però, van ser els àrabs durant la invasió del segle xi.

LIMONERO
PHOTO ON VISUAL HUNT

El lambrusco

És un tipus de vi molt conegut que prové de la regió italiana de l’Emília-Romanya i, en concret, de les províncies de Mòdena i Reggio de l’Emília. Actualment disposa de sis denominacions d’origen protegides i una indicació geogràfica protegida per al lambrusco dell’Emilia. Es tracta d’un vi agradable i harmònic, de sabor suau i afruitat.

Aquesta beguda és coneguda per la seva versalitat, i és que marida amb molts plats. A més, evoca frescor i vitalitat: ens porta a les terres italianes de l’Emília-Romanya. Des del raïm amb el qual s’elabora, Vitis labrusca, fins al vi que coneixem avui en dia, és el resultat d’una terra, un clima i una llarga història.

En els seus inicis, el lambrusco era conegut per ser un vi humil que s’utilitzava per brindar a les tavernes italianes i en esdeveniments familiars. Durant el segle xv va anar adquirint reconeixement en rebre els elogis de monarques i papes, i es va utilitzar com a moneda per al pagament d’aranzels.