Explora la carta

Som artesans moderns apassionats del nostre ofici. Preservem receptes i vetllem pel producte amb honestedat i transparència.

Bratwurst

Recepta de sempre: ben tornat.


ELS INGREDIENTS

  • Bratwurst
  • Ceba cuita
  • Formatge Emmental
  • Pa de barreta d’elaboració pròpia

Un clàssic d’Alemanya i de la nostra carta

L’ingredient estrella és el bratwurst d’elaboració pròpia que fem amb carn de porc especiada amb pebre blanc, sal i llimona i que embotim en tripa natural de xai. Aquest ingredient l’acompanyem amb ceba cuita i formatge Emmental i el servim en pa de barreta d’elaboració pròpia.  

Vetllem per tot el procés d’elaboració del bratwurst per tal d’obtenir la consistència desitjada. Així aconseguim una salsitxa amb textura dura de la pell de la tripa natural que produeix el característic “crec” al paladar i que després dóna pas a una textura més suau i plena de sabor.

L’essència de la cuina alemanya

La cuina alemanya és coneguda per les seves grans racions, per la cervesa i sobretot, per les seves salsitxes. No hi ha cap altre país del món que ofereixi tantes varietats i tants sabors diferents d’aquesta recepta.

El bratwurst és una varietat de salsitxa que no procedeix del verb alemany braten (fregir o rostir a la graella), sinó de Brat, un nom que serveix per denominar diferents tipus de salsitxes. El seu origen es remunta el 1498 a la ciutat de Coburg, a Francònia, una regió del centre d’Alemanya.

Han passat els segles però la recepta segueix fidel als seus orígens quan els alemanys ja especificaven que aquesta s’elaborava amb carn especiada amb pebre, llimona i/o nou moscada. Aquest ingredient s’acostuma a servir amb Brötchen, un panet rodó amb una cruixent crosta recoberta de llavors que fa d’aquesta recepta un plat consistent que els alemanys assaboreixen com a plat principal.