Explora la carta

Som artesans moderns apassionats del nostre ofici. Preservem receptes i vetllem pel producte amb honestedat i transparència.

Amanida fiorentina

Cuida’t sense renunciar a res.


ELS INGREDIENTS

  • Barreja d’enciams
  • Patata al caliu
  • Mongetes verdes
  • Espàrrecs de marge
  • Tonyina
  • Tomàquet
  • Olives negres

Gastronomia italiana: reflex de la cultura i el clima del país

La cuina italiana és un reflex de la diversitat regional i la cultura d’Itàlia, així com de la seva llarga història. Des dels famosos antipasti com el carpaccio i l’amanida caprese, passant per la famosa pasta, el risotto, la pizza o els gelats. Al gaudir del clima mediterrani, la diversitat de fruita i verdura és molt gran en comparació a altres països. Pomes, maduixes o préssecs són ingredients que fàcilment podem trobar a les amanides italianes, mentre que és impensable trobar-les a les receptes més lleugeres alemanyes, per exemple. El mateix passa amb la verdura; més enllà de l’enciam, és fàcil trobar receptes que comptin amb espàrrecs, mongetes, espinacs, pebrots o albergínies.

NCinDC via Visual hunt / CC BY-ND

La reinterpretació del Viena

La temporada estival és la millor època per assaborir els ingredients frescos i naturals. Per això, us proposem una amanida elaborada amb una barreja d’enciams, patates al caliu, mongetes verdes bullides, espàrrecs de marge cuits, tomàquet, tonyina i olives negres.

Una recepta lleugera, ideal per assaborir com a entrant i iniciar un bon àpat; el complement perfecte per combinar amb les nostres flautes, coques, clàssics o hamburgueses.

Amb quina vinagreta amanim la recepta?

Per gaudir de tot el sabor d’aquesta recepta, recomanem combinar-la amb les nostres vinagretes d’elaboració pròpia i en concret, amb la d’Olivada. Es tracta d’una vinagreta típica de la cuina mediterrània que elaborem a partir d’oli d’oliva extra, amb una picada d’olives negres triturades i sal. Un sabor que lliga a la perfecció amb els ingredients naturals de l’amanida. La vinagreta de Mòdena, elaborada amb aquest ingredient d’origen nord-italià, també li dóna un toc singular.

El secret de l’amanida Fiorentina és la combinació de diferents textures en una mateixa recepta.

Tonyina en conserva

La tonyina és un dels peixos més consumits arreu i es presenta a la nostra dieta en múltiples formes: cuinada al forn, a la planxa, fregit o en conserva, entre altres. Ara bé, la forma més habitual d’assaborir-la és combinant-la en una amanida. Una combinació que es fa introduint la varietat de tonyina en conserva.

Històricament, s’han creat diferents procediments que permetien conservar els aliments. Així, durant les èpoques de bonança, es podia fer rebost per cobrir les èpoques més crues. La conservació, en oli o en sal, va ser un dels primers processos que es van inventar. S’agafava la tonyina, i es posava a coure en aigua amb sal durant un curt període de temps. Tot seguit, es deixava escórrer, assecar i es separaven les espines o parts fosques. Finalment, es col·locava la tonyina en un recipient i aquest s’omplia fins dalt d’oli d’oliva. El peix es refredava ràpidament i permetia conservar-lo durant un llarg període de temps.