Explora la carta

Som artesans moderns apassionats del nostre ofici. Preservem receptes i vetllem pel producte amb honestedat i transparència.

Stollen

El dolç alemany per excel•lència.


ELS INGREDIENTS

  • Massapà
  • Mantega
  • Ametlles
  • Llimona
  • Taronja

L’origen i la història

L’origen d’aquest dolç es remunta el segle xiv, quan es va preparar per primera vegada com a regal per a un bisbe durant els dejunis d’advent. Antigament aquest pa es preparava amb aigua, oli i civada perquè en els períodes de dejuni no es podia utilitzar llet ni mantega. Anys després, es va sol·licitar al papa Innocenci VIII que permetés afegir-hi ingredients i ell mateix va redactar la «Carta de la mantega» («Butterbrief»), en què donava permís per utilitzar mantega en lloc d’oli.

Més endavant, un pastisser saxó anomenat Heinrich Drasdo va afegir-hi fruita seca. Va ser així com aquest pa es va popularitzar a Dresden. El 1997 es va protegir el dolç amb la denominació d’origen de l’Stollen de Dresden. Tot i així, la recepta ja s’havia estès per Alemanya, i se segueix comercialitzant arreu del país amb altres noms.

L’Stollen del Viena

Aquesta temporada proposem un pastís típic alemany ideal per als paladars més dolços.

L’Stollen és un dolç molt popular a Europa. És típic d’Alemanya i en concret, de la zona de Dresden, però a dia d’avui el podem trobar a tot arreu. És un pa de fruita consistent elaborat amb massapà, mantega, ametlles, trossos de taronja i llimona que es recobreix tot amb sucre llustre.

Al Viena oferim el dolç tallat a llesques, la ració ideal per assaborir com a postres o com a caprici a qualsevol hora del dia.